Adalet Personeli

Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Temel Eğitimi İzin Duyurusu Yayımlandı

3 Kasım 2016 tarihli ve 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu 24 Kasım 2016 ve 29898 sayılı Resmî Gazete’de, Bilirkişilik Yönetmeliği de 3 Ağustos 2017 tarihli ve 30143 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bilirkişilik Eğitimi Başvuru Şartları

Bilirkişilik Yönetmeliğinin 33 üncü maddesinde ve 11/08/2017 tarihli ve 169 sayılı Bilirkişilik Temel Eğitiminin Usul ve Esaslarına İlişkin Genelgede belirtilen şartları taşıyan kurum ve kuruluşlar başvuruda bulunabilecektir. 2) Başvuru yeri ve şekli: Başvuruların Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığına istenilen belgeler ile birlikte yazılı olarak bizzat veya posta yoluyla yapılması gerekmektedir.

Başvuru Takvimi

6754 sayılı Bilirkişilik Kanununun Geçici 1 inci maddesinde öngörülen süreler ve bilirkişiliğe başvuru öncesinde temel eğitim alma zorunluluğu nedeniyle, başvuru takvimi de gözetilerek eğitim izni talebinde bulunacak kurum ve kuruluşların en geç 20 Eylül 2017 mesai bitimine kadar öngörülen usulde başvurularını Daire Başkanlığına ulaştırmaları gerekmektedir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

 * İzin talebine ilişkin yazılı başvuru

* Eğitim koordinatörünün adı, soyadı ve iletişim bilgileri

* Eğitimin içeriği ve sürelerini kapsar şekilde eğitim programı ve takvimi

* Eğitimlerin yürütüleceği yerler, adresleri ve fotoğrafları

*  İşbirliği halinde eğitim verilmesi halinde buna ilişkin protokol

* Eğitimcilerin uzmanlıkları, yeterlilikleri, özgeçmişleri ve son akademik unvanlarını gösterir belgelerin aslı veya onaylı sureti ile eğitimci bilgi formu (EK-5)

 Başvuruların Değerlendirilmesi

Başvuruda sunulan bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda; aranan şartları taşıdığı tespit edilen kurum ve kuruluşlara en çok üç yıl için geçerli olmak üzere izin verilecektir

Listelerin İlanı

Bilirkişilik temel eğitimi vermek üzere izin verilen kurum ve kuruluşların listesi Bilirkişilik Daire Başkanlığının internet sitesinde yayımlanacak.

Duyurunun Tam Metni İçin TIKLAYIN.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA