Adalet Personeli

Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi ve İKM Alım İlanı Ne Zaman Yayımlanacak?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamalarına ilişkin Bakanlık 2017 yılı Haziran ayında 2750 Hakim ve Savcı alımı yapacaklarını ifade etti. Ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklamasında yıl içerisinde 5 bine yakın zabıt katibi ve infaz koruma memur (İKM) alımı yapılacağını ifade etmişti. 

Geçtiğimiz aylarda Adalet Bakanlığının personel alımlarına ilişkin Bakan Bekir Bozdağ bir açıklama yapmıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklamalarında 2017 yılında en az 6250 hakim ve savcı alımının yapılmasının hedeflendiğini ve 3 Haziran 2017 tarihinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanacak olan hakim ve savcı sınavı ile 2750 hakim ve savcı alımının yapılacağını ifade etmişti.

Bunların yanı sıra Adalet Bakanlığı bünyesinde adliyelerin zabıt katibi ihtiyacını karşılamak üzere zabıt katibi ve mübaşir alımı yapılacağı ifade edildi. Ayrıca 2017 yılı içinde Adalet Bakanlığı bünyesinde infaz koruma memuru ve şoför alımının yapılacağı da belirtildi. Bu kapsamda yıl içerisinde Adalet Bakanlığı bünyesinde 5 bine yakın İKM, zabıt katibi, mübaşir ve şoför alımı yapılacak.

ZABIT KATİBİ ve İKM ALIM İLANI YAYIMLANSIN TALEBİ

Adayalar Adalet Bakanlığı İKM ve zabıt katibi alım ilanının bir an önce yayımlanmasını talep ediyorlar. Bakan Bekir Bozdağ’ın açıklamaları üzerine heyecanlı bekleyişleri başlayan adaylar artık sosyal paylaşım platformları üzerinden seslerini duyurarak söz konusu ilanların yayımlanmasını talep ediyorlar. Şu an için Adalet Bakanlığı zabıt katibi ve infaz koruma memuru alım ilanı hakkında herhangi bir gelişme bulunmuyor. Ancak ilan yayımlandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Allah sizden razi olsun bin kere .
    Bu sayfanın editörleri dualarımızdasınız.

  2. Katip alımlarında 35yaş şartı kaldırılsın lütfen birileri sesimizi duyursun Allah aşkına..

  3. 35 yaş sınırını kaldırın lütfen.35 ten sonrası ne yapsın yazık.

  4. Beklemekten mahvolduk günde defalarca siteye girip bakmaktan.. ALLAH razi olsun.Ciksin en yakın zamanda bu ilan :( inanın sabır kalmadı..

  5. Ramazan geliyor. Sonra da bayram sonra adli tatil ne zaman ilan çıkacak acaba beklemekten hergun internete bakmaktan sinir stres oldum niye bu kadar uzadı bu ilan

  6. Arkadas yeter artık 5 ay oldu bu ne ya ücret yatırmayı 1 gün grcirmiyolar alıma sıra geldimi ses yok

  7. arkada;lar hep devlet bkurumuna atanmayi 'st'yorsunuz g]zel fazla umutlanmayin ,zel sekt,r] deney'n hele torp'l'n'z veya ;artlar uymuyorsa bo; ben ,zelde '; ariyorum

  8. Bence de artık alım yapılsın ne olacak böyle ne ses bar ne sedq

  9. söylendiği üzere alım bekliyoruz sayın bakanım lütfen bir an önce ilan çıksın herkes mağdur durumda

  10. Lütfen sayin bakanim atama haberlerini dort gozle bekliyoruz sitres yapmaktan saclarim beyazladi valla

  11. yapılan yorumlara baktım da 3 ay öncenin taa o zamanlar umudumuz vardı yayımlanacak gibisinden ama adalet bakanlığı hala bir açıklama yapmadı. bizde de sabır kalmadı. bir an önce alım yapılmasını istiyoruz ama sıra bir türlü gelmiyor.herkesin temennisi devlet memuru olmak benim de öyle umarım ilan bir an önce gelir :)