Adalet Personeli

2 Yargıtay Üyesi Daha Emeklilik Dilekçesi Verdi ( Yüksek Yargı Düzenlemesi)

Yüksek yargıda yeni düzenlemeleri içeren tasarının TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından, 2 Yargıtay üyesi daha emeklilik dilekçesi verdi. Böylece düzenlemenin görüşülmeye başlanmasından bu yana Yargıtayda emekliliğini isteyen üye sayısı 6’ya ulaştı.


Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda dün gece kabul edildi.

Buna göre, Yargıtayın 516 olan üye sayısı 310’a, Danıştayın 195 olan üye sayısı 116’ya indirilecek. Yargıtayda 46 olan daire sayısı 24’e, Danıştayda 17 olan daire sayısı ise 10’a düşecek. HSYK 1. Dairesi’nce seçilecek yeni üyeler 12 yıl görev yapacak.

Tasarının TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlamasının ardından, Yargıtayda 4 üye emeklilik dilekçesi verirken, tasarının kabul edilmesinden sonra ise 2 üye daha emekliliğini istedi.

Alınan bilgiye göre, kamuoyunda “Kozmik oda” olarak bilinen Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında arama yapan ve ardından Yargıtay üyesi seçilen Kadir Kayan ile 15. Hukuk Dairesi Üyesi Musa Tekin, 14. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Sezgin ve 19. Hukuk Dairesi Üyesi Ali Karagülmez, emeklilik dilekçelerini Birinci Başkanlığa sunmuştu. Bugün ise 6. Hukuk Dairesi Üyesi İrfan Vural ile 13. Ceza Dairesi Üyesi Yusuf Ziya Arıcan emeklilik dilekçesi veren isimler arasında yer aldı.

AA
Kamupersoneli.net