Adalet Personeli

5 Yıldan Az Ceza Alan Hükümlülere Açık Cezaevi Yolu

Açık Ceza İnfaz Kurumlarına Ayrılma Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi. Söz konusu Açık Ceza İnfaz Kurumlarına Ayrılma Yönetmeliği ‘nde 5 Yıldan az ceza alan hükümlüleri yakından ilgilendiren geçici madde eklendi. İlgili maddeye kadar 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenen suçlardan ötürü en az 5 yıl ceza alan kişi nakledildiği cezaevinde yapılacak 3 günlük ilk gözlem sonucu iyi hal durumuna sahipse açık cezaevine ayrılabilecek.

İşte 7 Eylül 2016 tarihinde yayımlanan Yönetmelik

MADDE 1 – 2/9/2012 tarihli ve 28399 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Açık Ceza İnfaz Kurumlarına Ayrılma Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.


“GEÇİCİ MADDE  1 – 5275 sayılı Kanunun Geçici 6 ncı maddesi gereğince istisna tutulan suçlardan hükümlü olanlar hariç olmak üzere, 1/7/2016 tarihine kadar işlenen suçlar bakımından, beş yıldan az hapis cezasının infazı için kapalı ceza infaz kurumuna alınan hükümlüler, en geç üç gün içerisinde yapılacak ilk gözlem sonucu iyi halli oldukları tespit edildiği takdirde bu Yönetmeliğin 10 ncu maddesine göre açık kuruma ayrılabilir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından anında ve herkesten önce haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET- ANKARA