Adalet Personeli

Adalet Bakanlığı İnfaz Koruma Memuru (İKM) ve Zabıt Katibi Personel Alım İlanları Bekleniyor

Adalet Bakanlığı tarafından Haziran ayında 2750 hakim ve savcı alımı yapılacak. Ayrıca 2017 yılında Adalet Bakanlığı tarafından 5 bine yakın zabıt katibi ve infaz koruma memuru alınması planlanıyor.

Adalet Bakanlığı 2017 yılı personel alımı planlarına ilişkin Bakan Bekir Bozdağ geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yapmıştı. Bakan Bozdağ açıklamasında 2017 yılında en az 6250 hakim ve savcı alımının yapılmasının hedeflendiğini ifade etti. 3 Haziran 2017 tarihinde ÖSYM tarafından hakim ve savcı sınavı uygulanacak. Söz konusu sınav ile Adalet Bakanlığı 2750 hakim ve savcı almayı hedefliyor.

Konu ile ilgili oalrak Adalet Bakanlığı tarafından adliyelerin zabıt katibi ve mübaşir ihtiyacının karşılanması için 2017 yılında 5 bin zabıt katibi, İKM, mübaşir ve şoför alımının yapılması planlanıyor.

İKM ve ZABIT KATİBİ ALIMI BEKLENİYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklaması ile Adalet Bakanlığı bünyesinde zabıt katibi, mübaşir ve infaz koruma memuru olarak istihdam edilmek isteyen adaylar söz konusu ilanların bir an önce yayımlanmasını istiyorlar. Bilindiği gibi Adalet Bakanlığı personel alımları 2017 yılı içinde istihdam seferberliği kapsamına yapılacak.

 Bu bağlamda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili olarak görüşlerini belirtmek isteyen ziyaretçilerimiz sayfanın alt kısmından yorum yapabilirler.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Sayın bakanımz acaba infaz koruma memuru alırken yine istifa etmiş uzman erbaşlar arasından alım yapacaklarmı

  2. Adalet bakanı neden bu.yıl katip alımında geç kaldı..referandum öncesi alımlar olması gerek.

  3. Kpss puanım 81.79 hangi şehirlerde ikm puanı sıralamasına girebilirim acaba

  4. İlk önce icra katiplerinin mülakatlarını yapsınlar bir aydır bekliyoruz. En azından ne zaman yapılacağı belli olsun artık

  5. infaz koruma memuru alımı net tarihi ne zaman olacak ve kilo ile boy oranı nasıl olmalı

  6. lisans mezunları çok mağdur oluyor.Lütfen bu puan adaletsizliği ortadan kaldırın netlerimiz yüksek olmasına ve daha zor olan bir sınava girmemize rağmen onlarla aynı kefeye konmak gerçekten adaletsiz bir durum. kontenjanları ayırın ya da bu kadar lisans mezunu var sadece lisans mezunlarını alın.

  7. Mübaşirlik için bekliyorum atamalar ne zaman tarih bellimi

  8. sayın bakanım seferbrlık kapsamında dıyer baknlıklar gıbı bır seferlıyıne alı9mların kpss sartsız olmasını ıstıyoruz polıslık gbı bır seferlıyıne olmasını ıstıyoruz

  9. lise, önlisans ve lisans mezunları farklı sınavlara giriyor. alımlarda 3001 4001 gibi kodlarla oluyor. adalet bakanlığı da alımları ayırmalı diye düşünüyorum ortada büyük bir adaletsizlik var lütfen bu konuyu gündeme getirin!

  10. ben lise kpss sınavına girdim bu sene önlisanstan mezun olacağım . mezun olunca lise kpss puanım yanar mı?

  11. alim olan yer neresi bilmiyorum ama çok fazla alim olan yerleri tercih etmelsiin ben 75 puan ile van'a girdiğimde 78 ile bayanlar girmişti.

  12. Adalet mezunları magdur oluyor bence bu tür alimlarda adalet mezunlarina öncelik verilmesini istiyoruz…

  13. Adalet Bakanlığı'nın KPSS 70 puanını 60 lara düşsün

  14. Adalet Bakanlığı'nın KPSS 70 puanını 60 lara düşmesini istiyorum

  15. Adalet Bakanlığı'nın KPSS 70 puanını 60 lara düşsün

  16. adalet bölüm mezunlarının bitmez tükenmez çilesini bilsek hiç okumazdık adliyelerde alımlarda kpss puan sıralaması nedir lise mezunu programı ile kpss ye girip önlisans ve lisansdan bir kaç puan yüksek aldı niye nasıl bir önceliği olur anlamış değilim bölüm mezunları varken yetişmiş adalet bakanlığında çalışmaya hazır bilgi ve beceriye sahip ancak sistem o kadar kötü ki burda kpss sıralaması ile lisans ve önlisanslara haksızlık yapılıyor. bir an önce düzeltilmesi temennisi ile

  17. Orta öğretim mezunuyum Çanakkale Gelibolu yarım adasında oturuyorum.infaz memuru olmak istiyorum. Kps puanım 73

  18. adalet mezunlari mağdur. meslek liselerine daha çok önem verileceği söyleniyor. ama mezun olduktan sonra önem verilmiyor.

  19. deniz gardiyan puanları 65 düşse bile sıralama gelmez. gardiyanlık puanları 76 nın altına inmiyor.

  20. Rica ediyorum artık şu ikm alimi duyurusu aciklansin lutfennn aylardır bekliyoruz

  21. antalya ikm ler ne zaman basliycklar bilginiz varmi uzmanliktan gecis olanlar

  22. neden adalet mezunlari na öncelik olsun bence kpss puanina göre alinsin

  23. Çanakkale/Gelibolu yarım adasında oturuyorum.infaz memuru olmak istiyorum. Kps puanım 73 yaş.28 BOY.1.90 Kilo.84.Ogrenim durumu.lise.

  24. Benim. Kpss puanim. 79 infaz koruma. Memuru olmama. Yeterlimi?

  25. Bayanlar en az 81
    Erkek en az 78
    Altindakiler umitleesin gelecek seneye calissin arkadaslar

  26. Bayanlar en az 81
    Erkek en az 78
    Altindakiler umitleesin gelecek seneye calissin arkadaslar

  27. önümüzde alım olursa erkeklerde en fazla 73-74 bayanlarda 76-77 olur