Adalet Personeli

Bayraklı Belediyesi'ndeki Rüşvet Davasının Görülmesine Başlandı

 İzmir’de, aralarında Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve yardımcısı Gamze Eraslan ile belediyenin eski temizlik işleri müdürünün de bulunduğu 11 kişi hakkında “rüşvet ve irtikap” iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı. 


İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde, “görevi kötüye kullanma, rüşvet almak ve vermek, icbar suretiyle irtikap” suçlarını işlediği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasına, belediye başkanı Karabağ’ın yanı sıra tutuksuz yargılanan 11 sanık ile avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından iddianame okundu, sanıkların savunmaları alındı. 

Hasan Karabağ, savunmasında, suçlamaları kabul etmediğini, iddianamede yer aldığı gibi diğer sanıklarla görüşmesinin olmadığını savundu.

Muhalefet partisinden bir belediye başkanı olduğunu hatırlatan Karabağ, konunun hukukiden çok siyasi bir dava olduğunu iddia etti.

Diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraatlerini talep etti.

Sanık avukatları da mahkeme dosyasında yer alan bazı delilerin usulsüz şekilde telefon dinlemeleri ile elde edildiğini savunarak, bu nedenle delil kabul edilemeyeceğini öne sürdü.

Bu yöntemle elde edilmiş delillerin kabul edilmediğine ilişkin üst mahkeme kararlarından örnekler veren sanık avukatları, telefon görüşmesi kayıtlarının dava dosyasından çıkarılmasını istedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı İbrahim Yıldız, sanık avukatlarının taleplerini reddederek, sanıklar üzerindeki adli kontrol şartını kaldırdı ve duruşmayı 3 Kasım’a erteledi. 

Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ, duruşma sonunda yaptığı açıklamada, karardan memnuniyetini dile getirdi.

– Olay

İzmir merkezli İstanbul, Ankara ve Manisa’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, “rüşvet ve irtikap” suçlarını işlediği iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, aralarında Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan ile belediyenin eski temizlik işleri müdürünün de bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı. 

Operasyonun “Bayraklı Belediyesinin 2009-2012 yıllarını kapsayan dönemde ihaleye fesat karıştırma, evrakta sahtecilik, rüşvet ve irtikap” gibi suçlamalar nedeniyle düzenlendiği öğrenilirken, gözaltına alınan şüphelilere destek vermek amacıyla İzmir Adliyesine gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, soruşturma çerçevesinde gözaltındaki bir şirket yetkilisinin ‘Karabağ’a ait yazlığın tadilat parasının kendisine ödetildiği’ beyanı üzerine şüpheli sıfatıyla savcılığa çağrılmıştı.

Dosyada, belediyeden ihale alan bir firmanın belediye görevlilerine cep telefonu ve uçak bileti aldığı, belediyenin temin ettiği bazı ihtiyaçların da usulsüz olarak sürekli aynı firmalardan alındığı iddiaları da yer almıştı.

Karabağ’ın da yer aldığı 9 kişi sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, belediye başkan yardımcısı Gamze Eraslan’ın da bulunduğu 2 kişi ise denetimli serbestlik yasasından yararlandırılarak, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

AA
Kamupersoneli.net