Adalet Personeli

Ceza İnfaz Kurumu Katibi Ne İş Yapar? Ne Kadar Maaş Alır?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde bir personel alım ilanı yayınladı. Yayınlanan ilanda 317 ceza infaz kurumu katibi alınacağı duyuruldu. (TIKLAYIN)

Adalet Bakanlığı’nın personel alım ilanını yayınlamasıyla beraber ceza infaz kurumu katiplerinin görev alanları, sorumlulukları ve maaşları merak edilmeye başlandı. Kamupersoneli.net olarak ceza infaz kurumu katipleriyle ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.Kimler İnfaz Kurumu Katibi Olabilir?

Ceza infaz kurumu katibi olmak isteyen adayların en az lise ve dengi okul mezunu olması ve KPSS puan türünden en az 70 almış olması gerekir.

Başvuru yapacak adayların ayrıca, Fakülte veya yüksek okulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer
lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

Başvuruların ardından diğer başvuru yapan adaylar içerisinde en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sözlü mülakata çağırılır. Sözlü mülakatta eksik ve yanlış olmadan en az 90 kelime yazarak başarılı olan adayların atama işlemleri yapılır. 

Ceza İnfaz Kurumu Katibi Nedir? Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir?

Ceza İnfaz Kurumu katipleri, hükümlülerle ilgili kayıtları, hükümlülerin giriş çıkış kayıtlarını, hükümlülerin disiplin kayıtlarını, tutuklu ve hükümlülerin nakil işlemlerini, tahliye işlemlerini yaparlar.

İnfaz kurumu katipleri Yazı İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yaparlar ve belgelerin eksiksiz bir şekilde yetkili kişilere gösterilmesinden de sorumludurlar. 

Ceza İnfaz Kurumu Katibi Ne Kadar Maaş Alır?

Ceza İnfaz Kurumu katiplerinin maaşları medeni durum, görev yılı, eğitim durumu gibi kriterlere göre değişiklik göstermektedir. 2014 yılında bir infaz kurumu katibinin maaşı brüt 2.290.85 TL iken 2017 yılı Ocak ayı itibariyle zamlarla beraber 2.500-2.600 TL arasında değişmektedir.