Adalet Personeli

İnfaz Koruma Memuru Alımı için Boy Kilo Şartını Dikkate Almayan Adaylar Elendi

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri (CTE) İnfaz Koruma Memuru ( İKM ) alımları için ilk aşama olan boy kilo şartına dikkat etmeyen adaylar yüzünden bir çok kişi açıkta kalacak.

Kılavuzu Dikkate Almadan Gidenler İlk Aşamada Elendi

Söz konusu personel alımı için kılavuzda üstüne basılarak söylenen boy ve kilo şartını umursamadan giren adayların bir çoğu direk elendi. Söz konusu alımlar için boy kilo testlerine giren adaylardan 4/1’i kriterleri yerine getiremediği gerekçesiyle elendi.

İnfaz Koruma Memuru olabilmek için Boy ve Kilo Şartları Nedir?

Bilindiği gibi kılavuzda belirtildiği üzere erkek adayların minimum boy uzunluğu 170 cm, kadınların ise boy uzunluğu 160 cm olarak duyurulmuştu.  kilo konusunda kılavuzda şu açıklamalar yer alıyordu ; “Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak,”.

Kamu haberleri gündem haberler, adalet bakanlığı duyuruları ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli alımları hakkında duyuru ve bildirimlerden geri kalmamak için kamupersoneli.net uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamu Personeli |Ankara 

Bir Yorum

  1. Adamlari disarda 2 bucuk saat bekletiyolar 1.70 boyunda olan adam 53 kilo diyelim gunesin altinda 2 bucuk saat de 51 kiloya dusuyo elenir tabi