Adalet Personeli

MEB Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı Duyurusu ( Sınav Ücreti Belli Oldu)

MEB’den 25 Mayıs 2016 tarihinde Adalet Bakanlığı personelini yakından ilgilendiren sınav duyurusu geldi. Söz konusu sınava ilişkin tüm bilgiler ve merak edilenler bu haberimizde.

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfasından Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Sınavı duyurusu yayımlandı. Söz konusu duyuruda adalet bakanlığı görevde yükselme sınavına başvuruda bulunacak adayların ödemesi gereken miktar ve sınav hakkında detaylar bulunuyor.

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı Ne Zaman?

MEB tarafından yapılacak olan Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Sınavı 17 Temmuz 2016 pazar günü saat 10:00’da yapılacak ve sınav giriş belgeleri yine MEB resmi internet sayfası üzerinden 1 temmuz 2016 tarihinden itibaren temin edilebilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı duyuruda Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınavına girecek adaylara çıkacak soruların konu dağılımı ve bir çok detayda bulunuyor.

Görevde Yükselme Sınavında Kaç Soru Sorulacak?

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı 100 çoktan seçmeli testten oluşan A ve B soru kitapçığı ile yapılacak. Sınavın 110 dakika süreceği ve tek oturumda yapılacağı belirtildi. Sınava girmek isteyen adaylar sınav giriş belgesi ve kimlik belgelerini yanlarında hazır bulunduracak.

Sınav Soru , Cevapları ve Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Sınavın soru ve cevapları 19 temmuz 2016 tarihinde , aday sonuç bilgileri ise 10 ağustos 2016 tarihinde açıklanacak. Sınav hakkında tüm bilgileri söz konusu MEB duyuru dosyası üzerinden edinebilirsiniz.