Akademik Personel Alım İlanları

MSB Sözleşmeli 161 Okutman Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Milli Savunma Üniversitesi Kara, Deniz, Hava Harpokulları ile Astsubay MYO’larda görevlendirilmek üzere 161 okutman alınacağı duyurulmuştu. Milli Savunma Üniversitesi okutman alım ilanına başvurularda sona gelindi.

Alım Yapılacak Kadro:

* Okutman (161)

Kimler Başvuru Yapabilir?

* 657 Sayılı Kanunun 48’inci maddesindeki genel şartlara sahip olan, erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olan veya askerlikle ilgisi bulunmayan, öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan “Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES)” en az 70 puan almış olan, müracaat ettiği unvana ait kaynaklar bölümünden lisans mezunu olan, Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından (YDS), İngilizce branşı için en az 80 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puanların muadili bir puana sahip olan, öğrenimlerini yurtdışında bitirenlerin diplomalarının yurt içinde geçerli olduğunu belirten Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)’nca onaylanmış denklik belgeleri bulunan adayların başvuruları kabul edilecek.

Başvuru Yöntemi ve Süreci:

* Milli Savunma Üniversitesi okutman alım ilanına başvurular, bugün (24 Temmuz 2017) mesai bitimine kadar  Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü Akademik Personel Şube Müdürlüğüne yapılacak.

Başvuru esnasında;

 Başvuru dilekçesi, Nüfus cüzdan fotokopisi,  Lisans öğrenimine yönelik diploma ve transkript fotokopileri, Lisansüstü öğrenimine yönelik diploma ve transkript fotokopileri, Denklik belgesi fotokopisi, YDS ve eşdeğeri sınav sonucunu gösteren belge fotokopisi, Eğitim Fakültelerinin haricindeki fakültelerden mezun olanlar için “Pedagojik Formasyon Belgesi” fotokopisi, ALES sınav sonucunu gösterir belge fotokopisi, Fotoğraflı özgeçmiş,  Erkek adaylar için askerlik durum belgesi, Başvuruyu destekleyecek diğer belgeler (Kurs, Sertifika v.b.).  teslim edilecek.