Akademik Personel Alım İlanları

Türk Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Türk Alman Üniversitesi, ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere akademik personel alımı yapacağını açıkladı. İşte Detaylar,

ALIM YAPILACAK KADROLAR

* Araştırma Görevlisi

*  Eğitim Öğretim Planlaması

* Çevirici

GENEL ŞARTLAR VE AÇIKLAMALAR

* 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak. Ögretim üyesi dışındaki ögretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda ALES’ten en az 70.0 puan almış olmak, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS)) en az 50.0 puan veya eşdeğerliği ÖSYM tarafından kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak, Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekir. Ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak, not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Lisans mezuniyeti sonrası tecrübe şartı istenen ilanlarda, 14/3/2016 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olup bu tarihte veya bu tarihten önce ya da sonra söz konusu programlardan mezun olanlar lisans sonrası iki yıl tecrübeli olarak kabul edilmektedir.

BAŞVURU SÜRECİ 

* Türk Alman Üniversitesi tarafından yayımlanan akademik personel alım ilanı için açıklanan son başvuru tarihi 7 Eylül’dür.

Kamupersoneli.net – ANKARA