Akademik Personel Alım İlanları

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Akademik Personel Alımı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Devlet Personel Başkanlığında 20 Nisan 2016 tarihinde bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilan ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü kendi bünyesinde çalıştırmak üzere 7 akademik personel alımı yapacağını duyurdu.  

Yayımlanan ilana başvuru yapacak adayların bazı şartları karşılamaları gerekiyor. Genel Şartlar ve Unvan Şartlarını karşılamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. İlanın detayları ise şöyle; 

Genel Şartlar 

1- ­657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak 

2­- Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda ALES’ten en az 70.0 puan almış olmak 3­- Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS)) en az 50.0 puan veya eşdeğerliği ÖSYM tarafından kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak, 

4­- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekir 

5­- Ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak, not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. 

Unvan Şartlar  

1­- Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için en az lisans mezunu olmak ve ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir. 

2­- Atama yapılacak programın Lisans/Önlisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda ALES’ten en az 70 puan almış olmak.