Akademik Personel

YÖK Akademik Personel Alım İlanlarına Başvuru Şartlarını Açıkladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) geçtiğimiz hafta yaklaşık bin akademik kadro yayınladı. Çeşitli üniversitelere bine yakın akademik personel alımı yapılacağını duyurdu. YÖK, akademik personel alım ilanlarına başvuru için gereken şartları da açıklamıştı.

28 Kasım 2016’da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yeni bir duyuru yayınlayarak akademik kadrolara nasıl başvuru yapılacağını ve başvuru için neler gerektiğini açıkladı. Başvurularda e-devlet’ten alınan mezuniyet belgesi ve öğrenci belgesiyle başvuru yapılabilecek.

YÖK’ün duyurusu şöyle:
“Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Yönetmelik uyarınca ilan edilen kadrolara, e-Devlet Kapısı (www.turkiye.gov.tr)’ndan alınan karekodlu mezun belgesi ve öğrenci belgeleriyle başvuru yapılabileceği, söz konusu belgelerin doğruluğunun yükseköğretim kurumlarınca sorgulanarak ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında bu belgelerin kullanılabileceği, ancak atanmaya hak kazanılması halinde öğrenime ilişkin diploma, mezuniyet belgesi veya öğrenci belgesinin aslı veya onaylı suretinin istenilmesi uygun bulunmuştur.”

Kamupersoneli.net| ANKARA