Ales

2016 ALES İlkbahar Dönemi Sınavı Ne Zaman Yapılacak? ( Kimler Başvurabilir?)

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2016 ALES) İlkbahar dönemi sınavı için başvurular bazı bölgeler hariç ( Sokağa çıkma yasağı olan bölgelerde son başvuru süreleri ÖSYM tarafından uzatılmıştı) sonlandı. 17-30 Mart 2016 tarihleri arasında Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (İlkbahar Dönemi) için başvuru yapan adaylar ÖSYM tarafından belirlenen 80 TL’lik sınav ücretini yatırdı.

2016 ALES İlkbahar Dönemi Ne Zaman Yapılacak?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (İlkbahar Dönemi) sınavı ÖSYM tarafından belirlenen tarihte yani 8 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (Sonbahar Dönemi) için başvurular 27 Eylül 2016 tarihinde başlayacak ve 10 Ekim 2016 tarihine kadar sürecek. ALES sabah saat 09:30’da başlıyor ve toplam 150 dakika sürüyor.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ülkemizde lisansüstü eğitime girişte , yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanabilecekleri puanları edindikleri bir sınavdır. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına bir lisans programından mezun olabilecek durumdaki adaylar, lisans programını bitirenler ile yurt dışından mezun olup Türkiye’de denklik belesi almış adaylar başvurabiliyor. Sınavda sözel ve sayısal bölümlerden oluşan testler uygulanıyor. Sınav 2.5 Saat sürüyor. ALES 81 il merkezi ve lefkoşa’da yapılacak (Sadece ilkbahar dönemi sınavı). Ayrıca ALES Kırgızistan’ın Bişkek kentinde de yapılıyor. Sınavın sonuçlarının geçerliliği 3 yıl sürüyor.

Kamu haberleri, sınav haberleri, gündemden gelişmeler için kamupersoneli.net adresini takip etmeyi sürdürün. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden her yerde haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net