Ales

2016 ALES İlkbahar Dönemi Soru Kitapçığı Yayımlandı

8 Mayıs 2016 tarihinde yapılan 2016 Akdemik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2016-ALES )(İlkbahar Dönemi) Sınavının soru ve cevapları ÖSYM tarafından paylaşıldı. 8 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşen Akdemik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Bahar dönemi sınavının soru kitapçığı 2 gün sonra Ölçme , Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sayfasından yayımlandı.

Sınava başvuru yapan adaylar 10 günlük süre boyunca ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi sayfasından T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile söz konusu sınavda sorulan tüm sorulara erişim sağlayabilecekler. Sınav için başvuruda bulunmayan adaylar için ise ÖSYM 2016-ALES İlkbahar Dönemi Temel Soru Kitapçıklarının %10’luk kısmını paylaştı. 

ÖSYM tarafından yapılan resmi duyuru şu şekilde ; 

8 Mayıs 2016 tarihinde uygulanan 2016-ALES (İlkbahar Dönemi) Sınavının Temel Soru Kitapçığı, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılmıştır. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.