Ales

2016 Yılı ALES İlkbahar Dönemi Başvuruları Başlıyor

ÖSYM tarafında yapılacak olan 2016 Yılı ALES sınavı başvuruları başlıyor.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) İlkbahar dönemi için başvuruları başlamak üzere. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan akademik takvim doğrultusunda 2016 yılı ALES sınavının bahar döneminde yapılacak olan sınavın başvuruları 15 Mart 2016 tarihinde başlayacak. 15 Mart 2016 Salı günü başlayacak olan başvurular, 28 Mart 2016 Pazartesi itibari ile bitecek. ALES sınavı ise 8 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak. ALES’te alınan puanlar doğrultusunda sınav sonuçlarının geçerliliği ise Üç yıl olacak.

AKADEMİK PERSONEL VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (ALES) İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı başvuruları 15 Mart 2016 Salı günü ve 28 Mart 2016 Pazartesi günleri arası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi www.osym.gov.tr adresinden yayınlanan 2016 ALES İlkbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu doğrultusunda yapılacak. Aday işlemleri sistemi (https://ais.osym.gov.tr) dahilinde geçerli eğitim bilgisi ve geçerli fotoğrafı bulunmayanlar başvurularını Başvuru Merkezlerine müracaat ederek tamamlayacaklar. Aday işlemleri sistemi dahilinde geçerli eğitim bilgisi ve geçerli fotoğrafı bulunan adaylar başvurularını ÖSYM’nin  (https://ais.osym.gov.tr) sitesinden bireysel olarak yapabileceklerdir. Eğitim durumunda yani herhangi bir eğitim bilgisinde değişiklik olan adaylar ise ÖSYM tarafından belirlenen Sınav Koordinatörlüklerinde başvuru yapacaklardır.

SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına girecek olan adaylar sınav ücreti olan 70,00 TL yi 2016 ALES İlkbahar Dönemi Başvuru Kılavuzunun son sayfasında belirtilen bankalara yatırmaları gerekmektedir. Ödemeler kredi kartı ile de yapılabilmektedir. Kredi Kartı ile ödeme yapmak için ÖSYM’nin internet sitesinde bulunan “ÖDEMELER” sekmesine tıklayarak kredi kartı ya da Banka kartı bilgileri girilerek ödeme yapılabilinmektedir. Sınav ücretlerini ödeme işlemi 15 Mart 2016 Salı günü itibari ile başlayacak 28 Mart 2016 pazartesi günü 23:59’da ise bitecektir.

 Kamupersoneli.net