Ales

2017 ALES Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

ALES sonuçları ile aldıkları puanı Yüksek Lisans kariyerine adamak isteyen adaylar sonuçlara ilişkin ÖSYM tarafından yapılacak açıklamayı bekliyorlar. Bilindiği gibi ALES’e akademik kariyer yapmak için katılım sağlanıyor. 

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES’e katılan adaylar tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. 

ALES sonuçlarını merak eden adaylar akıllarındaki soru işaretlerini Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresinde yayımlanan 2017 sınav takvimi ile giderdiler. ÖSYM sınav takvimine göre 2017 ALES sonuçları 8 Haziran 2017 tarihinde açıklanacak. Ayrıca kamupersoneli.net olarak ALES adaylarının sınav sonuçlarına nasıl ulaşacaklarını detaylı bir şekilde paylaşıyoruz.

SINAV SONUÇLARI BELGEYE BASILMAYACAK ADRESLERE GÖNDERİLMEYECEK

ÖSYM tarafından yapılan diğer sınavlar gibi ALES sonuçları da ‘Aday İşlemleri Sistemi’ üzerinden açıklanacak. Adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. 

Ayrıca adayların aldıkları sonuçlar hiç bir belgeye basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. 2017 ALES sonuçları açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA