Ales

ALES Çıkmış Sorular ( 2016 ALES için Geri Sayım Başladı )

ALES Çıkmış Sorular ÖSYM üzerinden Kontrol Edilebilir

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (İlkbahar Dönemi) 2016-ALES İlkbahar Dönemi için geri sayım başladı. Söz konusu sınav için son günlere girilirken adaylar tarafından geçmiş senelerde çıkan sorular en merak edilenlerden biri haline geldi.

Önceki Senelerde Çıkan Soruların Bir Kısmı ÖSYM Resmi Sitesi Üzerinden Kontrol Edilebilir

Geçmiş senelerde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) çıkan soruların bir kısmına adaylar ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden sınav arşivi linkini tıklayarak ulaşabilirler. Bilindiği gibi ÖSYM sınavlardan bir süre sonra sınava giren adaylara tüm soru ve cevapları açıklıyor, sınava girmeyen kişiler içinde sınavda yer alan %10’luk soru ve cevap kısmını açıklıyor. Sınav hakkında fikir sahibi olmak isteyen adaylar ÖSYM resmi internet sayfasından daha önceki senelere ait kitapçıkları inceleyebilir.

Başvurular Ne Zaman Başlamıştı?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (İlkbahar Dönemi) 2016-ALES İlkbahar Dönemi için başvurular 15 Mart 2016 tarihinde başlamış ve 30 Mart 2016 tarihine kadar devam etmişti.

Sınav Ne Zaman Yapılacak? Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

8 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (İlkbahar Dönemi) 2016-ALES İlkbahar Döneminin sonuçları 25 Mayıs 2016 tarihinde ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden açıklanacak.

Yorumlarınızla Destek Olabilirsiniz?

Sınava katılacak adaylar için bilgilendirmelerinizi sayfanın en altında bulunan yorum kısmı sayesinde yapabilirsiniz.


Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri ve çok daha fazlası için kamu personeli sitesini takip etmeye devam edin. ÖSYM duyuruları, Akademik personel alım haberleri ve dahası kamupersoneli.net android uygulamasında.

Kamupersoneli.net | Ankara