Aöf

Anadolu Üniversitesi AÖF İkinci Üniversite Ön Başvuruları Başladı

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama paylaşıldı. Yapılan paylaşımda ikinci üniversite ön başvurularının başladığı ve sınavsız olacağı ifade edildi. 

Anadolu Üniversitesi İkinci Üniversite Ön Başvuruları İçin TIKLAYIN.

BAŞVURU YAPILACAK PROGRAMLAR

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDEN YAYIMLANAN DUYURU

Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan fakülteler dışında yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere İnternet başvurularını yukarıdaki bağlantı üzerinden yapabilirler.

Açıköğretim Fakültesi Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programına kayıt yaptıracak adayların ayrıca tam teşekküllü resmî bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.70 m’den, kız adayların 1.63 m’den kısa olmadığını belgeleyen sağlık kurulu raporu ile sabıka kayıtlarının olmadığını gösteren belgelerini diğer kayıt belgeleri ile birlikte AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.

İşletme Fakültesi Havacılık Yönetimi Lisans Programına kayıt yaptıracak adayların ayrıca havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığını gösteren belge ile bu mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı eksikliği vs.) bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınan sağlık kurulu raporunu diğer kayıt belgeleri ile birlikte AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.

Açıköğretim Fakültesi İlahiyat (Arapça) Önlisans, İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Lisans  İşletme Fakültesi İşletme (İngilizce) Lisans Programlarında zorunlu hazırlık sınıfı bulunmamaktadır. Bu programa başvurabilmek yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşullara ek olarak; yabancı dil yeterliliği için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) veya Senato tarafından eşdeğerliliği kabul edilen sınavlardan Senatoca belirlenen puanı aldığını belgeleyen öğrenciler birinci yarıyıla başlayabilir. Yabancı dil yeterliliğine sağlayamayan öğrenciler kendi imkanları ile yabancı dillerini yeterli hale getirmekle yükümlüdür.

İki yıl sonun da yabancı dil yeterliliklerini yeterli hale getirdiklerini belgelemeyen öğrencilerin programdan ilişiği kesilir. Yabancı dil koşulunu sağlayamayan öğrenciler Anadolu Üniversitesi bünyesindeki öğretim dili Türkçe olan; önlisans İlahiyat (Arapça) (Açıköğretim) programında başarısız olan önlisans İlahiyat (Açıköğretim) programına, İşletme (İngilizce) (Açıköğretim) programında başarısız olan İşletme (Açıköğretim) programına, Uluslararas İlişkiler (İngilizce) (Açıköğretim) programında başarısız olan Uluslararası İlişkiler (Açıköğretim) programına kayıt yaptırabilirler. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. 2.universiteya kayit olup paralari yatiriyorsunuz ama vize ve finalleri cakisiyor klonlanmaniz gerekiyor yani..