Askeri Personel Alım İlanları

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi Öğrenci Alımına Kimler Başvurabilir?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi resmi web adresinde bir duyuru yayımlayarak askeri öğrenci alımı yapacağını belirtmişti. Kamupersoneli.net olarak askeri öğrenci alımına kimlerin nasıl başvuru yapacağını açıklıyoruz. İlanı hatırlayalım;

ÖĞRENCİ ALIMI SINAV GİRİŞ KOŞULLARI

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi öğrenci alımına; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, Evli, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikahsız olarak birlikte yaşamayan, Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi bir yaşını bitirmemiş olan, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olan, YGS‟ye katılmış ve Senato tarafından belirlenen taban puan veya üzerinde not almış olmak, şehit ve vazife malulü eş ve çocukları için belirlenen taban puanın en az % 80‟ini alan, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmayan, T.S.K., J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşıyan, Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmayan veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmayan veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olan, Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmayan adaylar başvuru yapabilir.

ÖĞRENCİ ADAYLARINDAN BELGE İNCELEME KOMİSYONU TARAFINDAN İSTENİLECEK BELGELER

Belge inceleme komisyonu tarafından öğrenci adaylarından; Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı, Sınav başvuru dilekçesi, Lise diplomasının aslı ve fotokopisi, 4 adet biyometrik fotoğraf, Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi, Adli sicil belgesi, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu, Banka dekontu ve YGS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı belgeleri istenecektir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrenci alımına başvurular 24 Nisan 2017 tarihinde başladı ve 22 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular www.jandarma.tsk.tr ve www.jsga.edu.tr internet adreslerinden yapılacaktır.

Başvuru işlemleri ve sınav ücretlerinin yatırılmasına ilişkin tüm detayları aşağıdaki başvuru kılavuzu üzerinden öğrenebilirsiniz. 

Bir Yorum

  1. Ya bu yaş sınırı nedir Allah aşkına yapmayın şunu esnetilsin biraz daha yaş sınırı mesela bn evli falan değilim ama yaşım tutmuyor saçmalamayi kesin