Askeri Personel Alım İlanları

Lise Mezunu 5 Bin Subay Alımına Kimler Başvurabilir?

Milli Savunma Üniversitesi Hava, Deniz ve Kara Harp Okulları ile Kara, Hava, Deniz ve Bando Astsubay Meslek Yüksekokullarına lise mezunu 5 bin subay alınıyor.

Konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da açıklama yaparak başvuruların 19 Nisan-25 Mayıs tarihleri arasında “www.msb.gov.tr” adresinden yapılacağını, sınavların 19 Haziran-4 Ağustos tarihleri arasında Ankara’da yapılmasının planlandığını dile getirmişti.

Ayrıca Bakan Işık, Hava Harp 2015, 2016 ve 2017 yıllarına liselerden mezun olan 21 yaşını geçmemiş, YGS ve LYS sınavlarına katılmış erkek ve kız öğrencilerin, Meslek Yüksek Okullarına 2015, 2016 ve 2017 yıllarına liselerden mezun olan 22 yaşını geçmemiş, YGS sınavına katılmış erkek öğrencilerin alınacağı bilgisini paylaştı.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

* T.C. vatandaşı olan

* Harp Okulları için 21 yaşını geçmemiş, Meslek Yüksekokulları için 22 yaşını geçmemiş olan

* Harp okulları için erkek ve kadın, Meslek Yüksekokulları için sadece erkek

* Lise ve dengi okullardan Haziran 2017’ye kadar mezun olacak olan

* Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu olmak

* İntibak eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamış olmak

Adayların YGS puanlanna göre sınavlara cağrılması birinci seçim aşamasıdır. Başvuru yapan adaylar Kara. Deniz. Have Harp Okulu ve Sahil Gilvenlik Komutanlığı olmak üzere birden fazla tercih yapabileceklerdir.

Başvuruların alınmasının ardından, başvuruların değerlendirilmesi işlemleri 3 Temmuz 2017’den sonra yapılacak. 

Bir Yorum

  1. ya ben 18 yasındayım boyum 1-70 asubay olmak ıstıyorum ama sırtımda bır ız var kucuklugumden kalmıs kesınlıkle dovme falan degıl sorun olurmu acaba