Askeri Personel Alım İlanları

2016 Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu (2016 JAMYO ) Başvurular Devam Ediyor

Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu Başvuru işlemleri devam ediyor. Söz konusu öğrenci alımına dair detaylar daha önce Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasından yayımlanmıştı.

Başvurular Ne Zaman Sona Eriyor?

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine eğitim için alınacak personelin seçimine başvurular 23 Mart 2016 tarihinde başlamıştı. Başvurular 13 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek. Başvuru işlemleri için herhangi bir ücret alınmıyor.Başvuru işlemleri için adayların www.jandarma.tsk.tr adresini ziyaret etmeleri gerekiyor. Başvuru işlemleri www.jandarma.tsk.tr adresinden yapılıyor.

Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu (JAMYO) Nerededir?

Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu (JAMYO) Ankara Beytepe’de bulunuyor. Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu (JAMYO) Parasız yatılı okuldur ve öğrenciler askeri üniforma ile eğitim öğretim görürler.

JAMYO Eğitimini Tamamlayan Öğrenciler Hangi Rütbeyle Göreve Başlar?

Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler Jandarma Astsubay Çavuş rütbesiyle jandarma birliklerinde görev almaya başlar.

Eğitim Kaç Sene Sürer?

JAMYO eğitimi 2 yıl sürmektedir. Söz konusu eğitimden sonra Astsubay Çavuş olarak ataması yapılan astsubaylar; 926 sayılı TSK Personel Kanunu hükümlerine göre aylıklarına ilave olarak; silahlı kuvvetler tazminatı, aile ve çocuk yardımı, doğum ve ölüm yardımı, tayın bedeli, emniyet ve asayiş hizmeti tazminatlarından yararlanmaktadırlar.

Bir Yorum

  1. astsubayilga başvurdum hangi siteden sclklanacaglml bilmiyorum

  2. Jamyo mülakat tarihleri ertelenmişti açıklama ne zaman yapılacak

  3. Bende astsubaylik sinavina girmek istyrm ama sinavi kacirmisim bi dahaki sinav ne zamn olur bilgi alabilirmiyim