Askeri Personel Alım İlanları

Hava Harp Okulu Yoğun İlgi Görüyor

Hava Harp Okulu, 31 Ağustos 2016’da web sitesi üzerinden, üniversitelerin ikinci ve üçüncü sınıflarından öğrenci alacağını duyurdu. Duyurunun ardından başvurular 9 Eylül’de başladı ve 30 Eylül’e kadar devam edecek.

Başvuruların başlamasıyla beraber ilgi gören Hava Harp Okulu’na ilişkin, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık açıklamalarda bulundu. Işık: “İkinci sınıflarda 250 kişi alacağız, yaklaşık bin 250 kişilik bir müracaat oldu. Üçüncü sınıflarda da yüz kişi alacağız, burada da bin 100’ün üzerinde müracaat oldu. Bunlar sevindirici rakamlar.” dedi.

FETÖ operasyonları kapsamında, Hava Harp Okulu’ndan atılanlar nedeniyle pilot açığı olduğunu söyleyen Işık: “Çok kritik seviyenin altında değiliz ama ihtiyacımız var.” dedi.

Açığın kapatılması için Hava Harp Okulu’nun üniversitelerin ikinci ve üçüncü sınıflarından öğrenci alacak olmasına ilişkin: “Bu süreç sonunda ikinci sınıflarda 250 kişi alacağız, yaklaşık bin 250 kişilik bir müracaat oldu. Üçüncü sınıflarda da yüz kişi alacağız, burada da bin 100’ün üzerinde müracaat oldu. Bunlar sevindirici rakamlar. Daha sonra komisyon kurulup mülakatlar ve gerekli değerlendirmeler yapılacak ve inşallah bu yılın sonuna doğru da fiilen, en geç ikinci yarı yılda Hava Harp Okulu eğitime başlayacak.Önümüzdeki hafta rektörümüzü atamış olacağız, bundan sonra da diğer kadrolara gerekli atamaları yapacağız. Şu andaki düşüncemiz Harp Akademileri Komutanlığının, Milli Savunma Üniversitesi rektörlük binası olarak değerlendirilmesi.” dedi.

Hava Harp Okulu’nun, üniversitelerin ikinci ve üçüncü sınıflardan öğrenci alım başvuruları devam ediyor.