Askeri Personel Alım İlanları

Kara Kuvvetleri Komutanlığı En Az Lise Mezunu İşçi Ataması Detayları Neler ? ( Kimler Başvuru Yapabilir ? )

Kara Kuvvetleri Komutanlığı kendi resmi web adresi üzerinden bir açıklama yayımladı. Yayımlanan açıklamada Kara Kuvvetleri Komutanlığı belirlenen adımları uygun bir şekilde yerine getiren adayları işçi olarak çeşitli merkezlere atıyor. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı İşçi Ataması 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı yayımladığı açıklamasında adayların 18 yaşını doldurmuş olmasını istiyor. Ayrıca KKK tarafından belirlenen koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Adaylar belirlenen koşulları yerine getirdiklerinde güvenlik soruşturmasına tabi tutulacaklar. Bu soruşturmadan olumlu yanıt alan adaylar Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde işçi olarak atanacaklardır. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Tarafından Yayımlanan Açıklama 

18 yaşına girmiş, ÖSYM tarafından yapılan sınavda başarılı olanlardan Türkiye İş Kurumuna kaydını yaptıranlar, Kara Kuvvetlerinin işçi kaynağını oluşturmaktadır.

Kara Kuvvetlerinin birlik ve kurumları, ihtiyaçlarına binaen aradığı niteliklere uygun personeli temin için Türkiye İş Kurumu’na başvuruda bulunmaktadır. Kurum da, kendisine kaydını yaptıranlar arasından birlik ve kurumların aradığı niteliklere uygun olanları ilgili yerlere bildirmektedir. Bu birimlerin yapacağı sınavlarda başarılı olanlar, güvenlik soruşturmasına ve sağlık muayenesine tabi tutulmakta ve olumlu sonuçlananlar işçi olarak atanmaktadır.