Askeri Personel Alım İlanları

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımına Kimler Başvurabilir? Özel Şartlar Nelerdir?

 Sahil Güvenlik Komutanlığı, Devlet Personel Başkanlığı’nda yayımlanan ilan ile Uzman Erbaş alacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan ilana göre; Komutanlığa bağlı karargahı ile bağlı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek üzere uzman erbaş alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru Şartları

İlgili Uzman erbaş alımına başvurracak adayların ; T.C. vatandaşı ve erkek olması, En az lise veya dengi okul mezunu olması, 26 yaşından gün almamış olması, askerlik görevini yapmış veya yapıyor olması, halen askerliğini yapmakta olanlar için askerlik hizmetini en az 6 aydır yapıyor olması, Yapılacak yazılı sınav (genel kültür ve meslek bilgisi), ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik ve değerlendirme testleri, uygulamalı mesleki bilgi sınavları ile mülâkat sınavlarında başarılı olmak ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenen kontenjana girmek, Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanması ve kılavuzda yer alan diğer şartları taşıyor olması gerekmektedir.
 

Erbaş Alımı Yapılacak Sınıflar

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan ilan ile; elektrikçi, ikmal, şoför , motorcu, kurbağa adam pozisyonlarında uzman erbaş alımı yapılacak. İlgili ilana başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki ilan dosyasını incelemeleri önemlidir.

Özel Şartlar

Ayrıca adayların Asgari 1 dakika su üstünde durabilme ve herhangi bir şekilde 25 metre yüzebilmeleri, Su üzerinde ellerini kullanmadan 2 dakika sabit durabilme, 50 metre kurbağalama stili yüzebilme, 50 metre yan stilde yüzebilme, 50 metre serbest stilde yüzebilme, 4 metre derinliğe serbest dalarak manken çıkarma ve su altına dalarak en az 20 metre ilerleyebilmeleri, Lise mezuniyet bölümü, belirlenen lise bölümleri arasında olmayıp önlisans veya lisans bölümleri arasında bulunan ya da önlisans veya lisans mezuniyet bölümü, önlisans veya lisans mezuniyet bölümleri arasında olmayıp lise mezuniyet bölümünde yer alan adayların başvuruları da kabul edilecektir.

Başvuru Tarihleri

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman erbaş alımı başvuruları 1 Ağustos – 5 Ağustos tarihleri arasında www.sgk.tsk.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.