Askeri Personel Alım İlanları

TSK En Az 5 Bin TL Maaşla Bordo Bereli Alımı Yapacak !

TSK Özel Kuvvetler Komutanlığı, Kasım ayının ilk günlerinde bir personel alım ilanı verdi. İlana göre bordo bereli subay/astsubay alınacağı duyuruldu. İlanın yayınlanmasıyla beraber, başvuru kılavuzu da yayınlandı. Bordo bereli subay/astsubay olmak isteyen adaylar, başvurularını yayınlanan kılavuza göre yapacaklar. 

Astsubay/subay olmak için gereken bazı genel şartlar var. Başvuracak adayların bu şartlara sahip olmaları gerekiyor:

* T.C. vatandaşı olmak
* Subay alımı için lisans mezunları için 27 yaşını bitirmemiş, lisansüstü mezunlar için 32 yaşından büyük olmamak
* Astsubay alımı için önlisans mezunları 25 yaşını bitirmemiş, lisans mezunları için 27 yaşından büyük olmamak
* Astsubay alımı için en az önlisans mezunu olmak
* Subay alımı için en az lisans mezunu olmak
* Aranan sağlık şartlarına sahip olmak
* Kamu haklarından yoksun olmamak
* Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak
* Yapılacak sınavlarda başarılı olmak

Seçim Sınavına Giderken Götürülecek Belgeler:
* Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu
* Nüfus cüzdanı fotokopisi
* Askeri kimlik fotokopisi
* Önlisans veya lisans diploması
* Denklik belgesi
* Not durum belgesi
* Terhis belgesi
* Askerlik durum belgesi
* Adli sicil kaydı
* Fotoğraf
* KPSS sonuç belgesi

Başvuru Süreci: TSK bordo bereli subay/astsubay alım ilanı başvuruları 1 Kasım’da başladı ve 30 Kasım’da sona erecek. Başvurular, Kara Kuvvetleri Komutanlığının www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspx genel ağ adresindeki ön başvuru formunu doldurarak çevrimiçi (online) olarak yapılacak. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Asıl başvurular; ön başvurusu kabul edilerek adayların kayıt kabul aşamasına gelmeleri ile yapılmış sayılacaktır.

Bordo Bereli Maaşları Ne Kadar? 
” Türk Özel Kuvvetler personel maaşları 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu göre düzenlenmektedir. 657 sayılı devlet memurlarına gelen zamlardan yararlanmaktadır. Bu farklar Ocak ve Temmuz aylarında maaşlara yansımaktadır. Şu an içinde özel kuvvetler maaş zammı 2016 Temmuz ayı için %5 olurken, Ocak 2017 yılı için %3, Temmuz 2017 için ise %4 olarak belirlendi. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa, enflasyon farkını kadar zam verilecektir. Örneğin; Ocak 2017 de enflasyon %6 çıkarsa ekstra olarak %3’lük bir zam maaşlara yansıyacaktır.

2011 – 2012 – 2013 – 2014 – 2015 – 2016 yıllarının ortalama yaklaşık olarak zam oranı %6’dır. En düşük seviye görev yapan uzman çavuş 3500 TL civarında maaş alırken astsubay statüsünde olan personeller ise 4200 TL ve subay rütbesinde olan personel ise 5000 TL maaş almaktadır. Ekstra tazminatları vardır.”

 

Bir Yorum

  1. Lise mezunlarina alim yok neden lise.mezunlarini biseye.saymiyorsunuz o zaman bizi yasatmayin kovun gonderin baska ulkeye

  2. ben önlisans mezunu yeni oldum kpss ortaögretim sonuç belgesi var önümüzdeki ortaögretimden gircem kpssyede sıkıntı olurmu