Askeri Personel Alım İlanları

Üniversite Öğrencilerine Müjdeli Haber:Astsubay Olmak Mümkün !

Milli Savunma Bakanlığı web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, Kara Harp Okulu’na, Deniz Harp Okulu’na, Hava Harp Okulu’na, Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokulu’na, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu’na, Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu’na üniversitelerin ara sınıflarından öğrenci alınacağını duyurdu. 

Kara Harp Okulu’na Başvuracak Adaylar Dikkat !
*Baraj puanı ve bu puanı aşarak seçim aşamalarına davet edilecek adaylar, başvurular tamamlandıktan sonra belli olacaktır
* İhtiyaç duyulan öğrenci sayısına göre “Seçim Aşamaları Çağrı Puanı (Baraj Puanı)” belirlenecektir. Baraj puanı üniversiteye giriş yıllarına göre Lisans Yerleştirme Sınavının 2013, 2014, 2015 veya 2016 (LYS) ile ilgili MF-4, TM-1, 2, 3 ve DİL-1 puan türüne göre belirlenecektir
* Belirlenen puan ve bu puandan daha yüksek alan adayların Seçim Aşaması Sınavlarına çağrılması ile ilgili hususlar ve çağrı tarihleri www.msb.gov.tr İnternet adreslerinde yayımlanacaktır.

Deniz Harp Okulu 1. Sınıfa Başvuracaklar için Uyarı
DHO 1. Sınıfa başvuracak adayların, Üniversitelerin mühendislik bölümlerinin 1. sınıfında öğrenim görüyor olmaları gerekmektedir.

Deniz Harp Okulu 2. Sınıfa Başvuracaklar için Uyarı
DHO 2. Sınıfa başvuracak adayların, Üniversitelerin mühendislik bölümlerinin 1. sınıfını başarı ile tamamlamış ve 2. sınıfında öğrenim görüyor olmaları gerekmektedir.

Deniz Harp Okulu 3. Sınıfa Başvuracaklar için Uyarı
DHO 3. Sınıfa başvuracak adayların, Üniversitelerin klavuzda belirtilen mühendislik bölümlerinin 1-2. sınıflarını başarı ile tamamlamış ve 3. sınıfında öğrenim görüyor olmaları gerekmektedir.

Kara Kuvvetleri Astsubay MYO’ya Başvuracak Adaylar Dikkat !
Başvuruda bulunan adaylar, YGS-1,YGS-2,YGS-3,YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde aldıkları puanlardan en yüksek olanı esas alınarak sıralanacak, ihtiyaç duyulan aday sayısına bağlı olarak “Seçim Aşamaları Çağrı Puanı” veya “Baraj Puan” belirlenecektir.
 

Bir Yorum

  1. Kamu personeli çalışanları lütfen sesimizi duyurun okul 5 senelik 2012 de girdik sınava 2012 senesinide eklesinler

  2. Başvurular ne Zaman basliyicak
    On kayıt yapmak istiyorum site açılmıyor lütfen yanıtlayin efendim