Askeri Personel

2017 Yılında Bordo Bereli Alımı Yapılacak Mı? Adayların Talepleri Artıyor

Bilindiği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Özel Kuvvetler Komutanlığında istihdam edilmek üzere bordo bereli alımı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz haftalarda 2016 yılı Özel Kuvvetler Komutanlığı bordo bereli alımlarının sonuna gelindi.

Bu bağlamda 2016 yılında bordo bereli alımında başvuru şansı bulamayan adaylar sosyal paylaşım platformlarında ortak ses olarak 2017 yılında da Özel Kuvvetler Komutanlığı bordo bereli alımının yapılmasını talep ediyorlar. 

REKOR SAYIDA BAŞVURU YAPILMIŞTI

Milli Savunma Bakanlığının Personel Temin Dairesi Başkalığınca yapılan alım birçok açıdan ilk olma özelliği taşıdı. Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısı ve görevlerine yönelik gerçekleştirilen düzenlemelerin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığına ilk defa bakanlık tarafından personel alımı yapıldı. Söz konusu alım, komutanlığa dışarıdan subay ve astsubay temini bakımından da ilk olma özelliği taşıdı. Bu kapsamda komutanlığa 200 muvazzaf subay ve 500 muvazzaf astsubay alınması planlandı. Ay başında başlayan başvurular yoğun ilgi gördü. 

Kasım ayının sonunda biten Özel Kuvvetler Komutanlığının personel alımı için 35 bin 24 kişi müracaat etti. Bunlardan 12 bin 10’u muvazzaf subaylık, 23 bin 14’ü muvazzaf astsubaylık için gerçekleştirildi. Muvazzaf subaylığa başvurmak için en az lisans mezunu olmak ve KPSS ilgili puan türünden en az 50 alma şartı arandı. Astsubaylığa başvurular için ise en az ön lisans mezunu olmak ve KPSS ilgili puan türünden en az 50 alma şartı istendi.

2017 YILINDA BORDO BERELİ ALIMI YAPILSIN TALEBİ 

2016 yılı Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler Komutanlığı bordo bereli alımına rekor sayıda başvuru yapıldı. Söz konusu ilana 35 bin başvuru yapıldı ancak bir bu kadar da başvuru yapamayan aday bulunuyor. Bu adaylar 2017 yılında bordo bereli alımının yapılmasını talep ediyorlar. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Allahimin i̇zni̇yle vatanima mi̇lleti̇me tc bordu bereli̇ asker olmak i̇sti̇yorum beremi̇z bordo kanimiz kirmizi kefeni̇mi̇z beyaz olsun yaşarsak dağlar olürsek vatan sağolsun

  2. beyler bilmediğiniz şeye başvurmayın.bakın 500 kişi başladı 10 mezun var.eğitim paralarını başarısızlardan geri alıyorlar.

  3. Vatanim icin kursun yemeye yillardir hazirim ben.Siradan asker olmamak icin seciyorum bordo bereliligi yasim 17 askerlikten sonra direk katilicam sartlarin coguna uygun olmasam bile alicaksiniz beni 5 yildir kurdugum bir plan var son 4 yili. alicaksiniz beni not aldim buraya hatirlatirsiniz

  4. Ben askerligimi sirnak uluderede yaptim ve siz degerli arkadaslara sunu soylemeliyim biz bu vatan icin her zaman olmeye ve kursun yemeye haziriz tabiki ama onemli olan sudur ki; onceligimz hayatta kalip VATAN'IMIZI daha iyi korumak, milletimizi daha iyi korumak ve goklerde dalgalanan şanlı asil TÜRĶ BAYRAĞIMIZI dalganlandirmaya devam ettirmektir.Vakti zamani geldiginde Allah'ın izniyle şehitlik mertebesine ulasmaktir. NE MUTLU TÜRĶ'ÜM DİYENE.