Askeri Personel

2017 Yılında Yeniden SAT ve SAS Komandosu Alımı Yapılacak Mı?

17 Kasım 2016 tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ilana çıkmıştı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanda Muvazzaf Subay ve Astsubay alımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu ilana başvuru yapan adaylar eğitimlerinden sonra isteklerine bağlı kalınarak SAT ve SAS komandosu eğitimine tabi tutulacakları ifade edildi.

2016 yılında yapılan SAS ve SAT komandosu alımlarında Önlisans mezunları 25 yaşından, Lisans mezunları ise 27 yaşından büyük olmama şartı arandı. Bundan dolayı binlerce aday ilanlarda belirtilen yaş şartını taşıyamadıklarından dolayı başvuru yapamadılar.

Geçtiğimiz sene Deniz Kuvvetleri Komutanlığı SAT ve SAS komandosu alımlarında adaylardan Dalgıç olur kararlı sağlık raporunun alınması, Muvazzaf Subay ve Astsubay olabilir sağlık raporunun bulunması, SAT ve SAS Özel İhtisas Kursuna katılabilir kararlı sağlık raporunun bulunması şartları aranmıştır. 2017 yılında ise yeni alımlar yapılırsa adaylardan bu şartları karşılamaları talep edilecektir.

YENİ SAS ve SAT ALIMI YAPILSIN TALEBİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı SAT ve SAS komandosu alımına 2016 yılında başvuru yapamayan adaylar 2017 yılında yeni alımların yapılmasını ve yapılacak alımlarda yaş şartının esnetilmesini talep ediyorlar. Konu ile ilgili olarak adayların talepleri şöyle;

ADAYLARDAN ALDIĞIMIZ GERİ BİLDİRİMLER

– Geçen sene yaş şartından giremedik bu sene alım olsun ve yaş esnetilsin.
– Deniz Kuvvetleri bu sene komando alımı yapsın. 
– Deniz Kuvvetleri bu sene de personel alımı yapsın bir şans daha tanınsın.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Derceyle mülakatı tamamlayıp giremeyenlerin hakkı var orda.

  2. Herkez kendine uyan bir yorum tapiyo yok lise mezunu yok 35yas sacma yorumlar yapmayalaim bu ise bi standart bir olcu gelsin herkez ona uysun her donem her sistemin degismesi sinir bizucu tum planlari suya dusuruyor standart bir olcu olmasi lazim

  3. Yaş şartı esnetilmelidir. Mayis ayi 1991 doğumluyum bir çok kuruma yaş şartından dolayı başvuru yapamıyorum. .