Askeri Personel

Bakan Açıkladı ! TSK Personelinin Önemli Bir Kısmı O Şehirde Bulunacak

  Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, birlik beraberlik içerisinde engelleri tek tek aşarak yollarına devam edeceklerini belirterek, “Çok mesafe aldık Türkiye olarak. Bugün özellikle 15 Temmuz gecesi bazı ülkelerin ortaya koyduğu tavırdan Türkiye’nin gerçekten belirli bir güce eriştiğini herkes net olarak anladı.” dedi.

Isparta’da temaslarını sürdüren Işık, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Günaydın ve meclis üyeleri tarafından karşılanan Işık’a çiçek takdim edildi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Günaydın, dokuz dakikalık konuşma yapacağını belirterek, belediyenin projeleri hakkında bilgi verdi.

Bakan Işık, yaptığı konuşmada, Isparta’nın en seçkin şehirlerden bir tanesi olduğunu, ülkenin gelişmesine ciddi katkı sağlayan bir il olduğunu anlattı.

2012’de inşaatına başlanan Kara Havacılık Okulu tesisleriyle ilgili son durum hakkında bilgi almak için Isparta’da olduğuna değinen Işık, Kara Havacılık Komutanlığı ve bir alayı da Isparta’ya almalarıyla birlikte kentte ciddi hareketlilik olacağını söyledi.

Önemli ölçüde TSK personelinin Isparta’da ikamet edeceğinin altını çizen Işık, kentte üç şehit ailesine de ziyarette bulunacağını belirtti.

Işık, 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu tavır için Isparta halkına şükran borçlu olduklarını dile getirerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Halkımız bu hainlerin emellerine ulaşmasına fırsat vermedi. Bunun için yolları kapattı. Orada hainlerin harekat alanını tamamen kısıtladı ve ortadan kaldırdı. Bundan dolayı hakikaten şükran borçluyuz. O gün, bugün millet olarak birbirimize tamamen kenetlendik. Siyasi partiler kendi içlerindeki tatlı rekabeti bile bir kenara bırakıp, bir milli mesele olarak her konuda dayanışma sergiliyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun, Sayın Bahçeli’nin darbe konusundaki duruşu, bütün milletimizin takdirini kazandı. Bundan sonraki süreçte de bu konudaki duruşlarından dolayı hepimiz memnunuz. Bunun bütün illerde siyasetin içerisinde de karşılıklı anlayışa dönüşmesi çok önemli. İnşallah, bundan sonra bu birliğimizi, beraberliğimizi daim eyleriz.”

Siyasetin rekabet olduğunu, rekabetin bulunmadığı yerde kalite olmadığını ancak “söz konusu vatansa gerisi teferruattır” sözünü hiçbir zaman unutmayacaklarını aktaran Işık, bu konuda birlik beraberlik içinde hareket edeceklerini belirtti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, birlik beraberlik olduğu zaman hiçbir engelin kalıcı olmayacağına dikkati çekerek, “Engelleri tek tek aşarak yolumuza devam edeceğiz. Çok mesafe aldık Türkiye olarak. Bugün özellikle 15 Temmuz gecesi bazı ülkelerin ortaya koyduğu tavırdan Türkiye’nin gerçekten belirli bir güce eriştiğini herkes net olarak anladı. Daha almamız gereken yol var. En hızlı şekilde bu yolu almak için de milli birliğimizi ve beraberliğimiz korumamız, hatta güçlendirmemizdir. Bu açıdan da yolumuza bu anlayışla devam edeceğiz.” diye konuştu.

AA
Kamupersoneli.net