Askeri Personel

Jandarma Genel Komutanlığı'na Orgeneral Rütbesiyle Vali Atanabilecek

Habertürk’ün haberine göre 15 Temmuz darbe girişimi sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağın detayları ortaya çıkmaya başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre hükümetin, gerek ve lüzum görmesi durumunda Jandarma Genel Komutanlığı’na bir valinin Jandarma Genel Komutanı olarak atanabilmesi mümkün görülecek. Fetö darbe girişiminin ardından Jandarma Genel Komutanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanmasını öngören taslak için çalışmalar başlatıldı.

Askeri İbaresi Kaldırılıyor

İlgili taslağa göre ; ‘Jandarma Genel Komutanlığı bir Askeri Kolluk Kuvveti’dir.’ ibaresinde bulunan ‘Askeri’ kelimesi kaldırılacak ve ‘Jandarma Bir Kolluk Kuvvetidir’ olarak düzenlenecek. Yine İçişleri Bakanı Sn. Efkan Ala’nın da daha önce yaptığı açıklamalardaki gibi, Jandarma personeli, İçişleri Bakanlığı tarafından istihdam edilecek, Jandarma Genel Komutanlığı’na hükümet tarafından uygun görülmesi halinde vali’ler komutan olarak atanabilecek. Jandarma , Polis benzeri bir kolluk kuvvetine dönüşecek. Yapılacak düzenlemede ‘Jandarma Genel Komutanı , İçişleri Bakanlığı’nın memurudur.’ ifadesinin ekleneceği öğrenilirken.

Atanan Vali Orgeneral Haklarına Sahip Olacak

Personelin tamamının İçişleri Bakanlığı tarafından atanacağı, Jandarma Genel Komutanı olarak atanan Vali’nin Orgeneral rütbesinide alır hükmü getirilecek. İçişleri Bakanlığı tarafından atanan Vali ‘Orgeneral’ Haklarına sahip olacak.

Kamupersoneli.net | Ankara