Askeri Personel

Milli Savunma Bakanlığı Subay ve Astsubay Alımı için Harekete Geçti

 Milli Savunma Bakanlığı Subay ve Astsubay Alımı için Harekete Geçti

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde FETÖ operasyonları sonucunda oluşacak subay ve astsubay açığının kapatılması için Milli Savunma Bakanlığı sözleşmeli subay ve astsubay alımı için gerekli çalışmaları yapıyor.


Milli Savunma Bakanı “Gerekli Tüm Tedbirler Alınacaktır”

Milli Savunma Bakanı Sn. Fikri Işık, FETÖ darbe girişiminden sonra bu yapıyla ilişkili tüm personelin açığa alınacağını ve suçluların cezalarını çekeceğini bildirmiş ve ordu içerisinde oluşabilecek açıklar ile ilgili tüm tedbirlerin hükümet tarafından alınacağının altını çizmişti.

İçişleri Bakanlığı 3 Bin Astsubay , 500 Subay Alacak

Yine İçişleri Bakanı Efkan Ala’da Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine lise ve üniversite mezunu 3 bin astsubay ve 500 astsubay alımı yapılacağı, bu alımların öğrenci alımı şeklinde olacağını dile getirmişti. Bilindiği gibi OHAL sonrası çıkarılan KHK ile birlikte askeri liseler kapatılmış, harp akademilerinin bu sene mezun vermemesi için çalışma yapılmıştı. Haliyle ordu içerisinde oluşabilecek subay açığı için Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: ” Sözleşmeli subay alımı ya da teskere bırakma yöntemi”‘nin gündeme gelebileceğini belirtmişti. Bakanlık bünyesinde konu ile ilgili çalışmaların sürdüğü öğrenilirken, TSK bünyesinde herhangi bir aksaklık olmaması için gerekli tüm çalışmaların yapıldığı öğrenildi.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden , personel alımı haberlerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamnupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

BU İÇERİĞİN TÜM HAKLARI SAKLIDIR. İZİNSİZ YA DA KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMASI YASALARA AYKIRIDIR. AKSİ TAKDİRDE HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…

Bir Yorum

  1. detaylar ve şartlar hakkında bir bilgi varmı ? olduğunda paylasırsanız sevinirim . teşekkürler

  2. Astsubay alımları detayı gelince paylaşırmısınız