Askeri Personel

Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı Taşınıyor

 Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı Taşınıyor

15 Temmuz darbe girişiminden sonra TSK’daki değişiklikler sürüyor. Ankara’nın merkezinde bulunan Genelkurmay Başkanlığı binası ve Milli Savunma Bakanlığı binası Etimesgut’a taşınacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin hemen karşısında bulunan Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın Etimesgut’a taşınması ile ilgili çalışmalar başladı. Buna göre Etimesgut’da Ay Yıldız mimarisinde bir merkez oluşturulacak ve kuvvet komutanlıkları, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bu merkezde yer alacak….

Fikri Işık,Milli Savunma Bakanlığı’nın Etimesgut’daki zırhlı birliklere taşınacağını dile getirdi. Fikri Işık:” Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıkları da oraya taşınacak ve bir karargah oluşturulacak.” dedi. Milli Savunma Bakanı : ” Ay yıldızlı bir mimari yapı planlanıyor. Tüm kuvvet komutanlıkları, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’da buraya taşınacak”

Askeri Birlikleri Sevk Ediliyor

Bakan Işık, Askeri birliklerin taşınması ile ilgili olarak  şu açıklamayı yaptı: ” Kara Kuvvetlerimizin bize verdiği bilgi Askeri Birliklerin sevki ile ilgili önümüzdeki pazartesi günü ilk sevkiyatı Ankara’dan Çankırı’ya yapılacağı. Bu sevkiyat gerçekleştirecek. Zırhlı araçlar öncelikle taşınacak, sonrasında askeri birliklerde taşınacak”.

Kamupersoneli.net | Ankara