Askeri Personel

Milli Savunma Bakanlığı'na 671 Sayılı KHK ile Pilot Adayı Öğrenci Alımı Yapılacak

 Milli Savunma Bakanlığı’na 671 Sayılı KHK ile Pilot Adayı Öğrenci Alımı Yapılacak


Dün akşam saatlerinde, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un dile getirdiği 671 Sayılı KHK içerisinde yer alması beklenen pilot alımı hakkında tüm detaylar kamu haberleri merkezinde.

Kumpas ve Hain Darbe Girişimleri ile Pilot Açığı Meydana Geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde, balyoz , ergenekon gibi davalar ile birlikte görevden alınan ya da özel sektöre yönlendirilen pilotlar TSK’da pilot açığı meydana getirmişti. Son darbe girişimi ile birlikte açığa alınan ve TSK’dan atılan pilotlar da olunca. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde ciddi anlamda pilot açığının söz konusu olduğu söylenebilirdi.

MSB Pilot Adayı Öğrenci Alımı Yapacak

Hükümet konu hakkında harekete geçti ve OHAL ile birlikte konuyla ilgili bir KHK hazırlanmasının çalışmalarını başlattı. 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile TSK bünyesinde yeni pilot alımı yapılıp yetiştirilmesi için gerekli sürecin başlatılması, çeşitli nedenlerle ya da kumpas sonucu ordudan ihraç edilen personelin tekrar istihdam edilebilmesi için gerekli düzenlerin yapılması , Harp Akademisi’nin havacılık bölümünde öğrenci yetiştirilmesi konusunda bir çalışmaya gidildi. Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı diğer harp akademilerine (Kara, Deniz) öğrenci alımı yapılmayacakken , bu sene Milli Savunma Üniversitesi içerisine dahil edilecek olan Hava Harp Akademisi’ne öğrenci alımı için ilgili çalışmalar bulunuyor.

Kamu personeli alım haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından anında ve sürekli haberdar olabilmek için kamu personeli uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Kamupersoneli.net | Ankara