Askeri Personel

Milli Savunma Bakanlığından Harp Okulu ve MYO Başvuruları Hakkında Duyuru

2017 ÖSYS kılavuzunun Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanmasının ardından, kadın adayların da Hava Harp Okulu ve Meslek Yüksekokullarına başvuru talebi nedeniyle kılavuz 16 Şubat 2017’de güncellendi.

ÖSYM’nin kılavuzun güncellenmesine ilişkin duyurusunu hatırlayalım:

” Milli Savunma Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda; 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)  Kılavuzu’nda yer alan  “Milli Savunma Üniversitesi Kara, Deniz ve Hava Harp Okullarına Girmek İsteyen Adayların Dikkatine” başlıklı duyuru metninde güncelleme yapılmış olup güncellenmiş duyuru metnine  2017-ÖSYS Sistem Kılavuzunda yer verilmiştir.

2017-ÖSYS Sistem Kılavuzunun güncellenmiş haline aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecek olup 2017-ÖSYS adaylarının 16 Şubat 2017 tarihli güncellenmiş  Kılavuzu esas almaları gerekmektedir.”

2017 ÖSYS kılavuzunda yer alan bilgilere göre; Hava Harp Okulu ve Meslek Yüksekokullarına öğrenci alınması için başvurular 4 Nisan- 15 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacaktı. Başvuruların başlaması için Milli Savunma Bakanlığının yayımlaması beklenen başvuru formu yayımlanmadı. Başvuru yapacak adaylar, başvuru formunun neden yayımlanmadığına dair bir açıklama beklerken Milli Savunma Bakanlığı, 7 Nisan 2017’de resmi sitesinde duyuru yayımladı.

Milli Savunma Bakanlığının konuya ilişkin duyurusu şöyle:

” Harp Okulları ve Meslek Yüksek Okullarının başvuru kılavuzları ve bu okullara başvuru tarihleri yakında yayınlanacaktır.”

Hava Harp Okulu ve Meslek Yüksekokullarına öğrenci alımı için kılavuz yayımlandığında kamupersoneli.net olarak siz değerli kullanıcılarımıza aktaracağız.

KAMUPERSENELİ.NET – ANKARA