Askeri Personel

MSB emekli subay ve astsubay alımı başvuru sayfası açıldı

Milli Savunma Bakanlığı, askeri öğrenci temin faaliyetlerinde görevlendirilmek üzere emekli subay ve astsubay alımı başvuru sayfası açıldı. Peki, kimler başvuru yapabilecek ve başvuru süresi ne kadar devam edecek? İşte emekli astsubay alımı ve emekli subay alımı başvurusu detayları…

14 Ocak 2017 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Emekli Subay ve Astsubayların Millî Savunma Bakanlığında Personel ve Askeri Öğrenci Temin Faaliyetine Yönelik Hizmetlerde Görevlendirilmesine Dair Yönetmelik” kapsamında, emekli subay ve astsubaylar Milli Savunma Bakanlığı tarafından personel ve askeri öğrenci temin faaliyetlerinde görevlendirilebilecektir.

Görevlendirmeler, sürekli olarak kamu görevine alım şeklinde değil, süresi belirli görevlerin yapılması maksadıyla personelin ülkenin herhangi bir bölge/il/ilçesinde 5 gün, 15 gün, 1 ay vb. süreyle görevlendirilmesi şeklinde uygulanacaktır.

Görevlendirileceklerin seçimi; öncelikle ihtiyaç ve başvuruların sayısı dikkate alınarak, önceki görev safahatı, temin faaliyetine sağlayacağı katkı, yaptırılacak güvenlik soruşturması ile arşiv araştırması durumu ve toplam başvuranlar arasından genel değerlendirme sonucuna göre Bakanlık tarafından yapılacaktır.

Yapılan inceleme/değerlendirme sonucu başvurusu uygun görülen emekli subay ve astsubaylara gerekli tebligat/bilgilendirme, müracaat aşamasında bildirdikleri irtibat numaraları üzerinden yapılacaktır.

Emekli subay ve astsubay olarak Millî Savunma Bakanlığında personel ve askeri öğrenci temin faaliyetine yönelik hizmetlerde görev almak üzere başvuru yapmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

Bir Yorum

  1. aynı şekilde bende başvuru yapıyorum hata veriyor.. sayfanın acılmasını bekliyorum

  2. Ben muracat ettim. Ama sonuclar olumlu veya olumsuz ne zaman belli olacak

  3. müracaat ettik tamam ama mbs sayfası neden açılmıyor bilgisi olan var mı?

  4. emekli uzman çavuşum.sizinle verilen görevlerde çalışmak istiyorum.saygılar.