Askeri Personel

MSB Yüksek Askeri Şura Kararlarına İlişkin Basın Açıklaması Yayımladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2 Ağustos 2017 tarihinde yapılan 2017 Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararlara ilişkin bir basın açıklaması yayımladı.

Milli Savunma Bakanlığının basın açıklaması şöyle:

” 02 Ağustos 2017 tarihinde icra edilen, 2017 yılı Yüksek Askeri Şûra olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general/amiral ve albaylardan;

a. Bir üst rütbeye yükseltilecekler

 b. Görev süresi uzatılacaklar

c. Kadrosuzluk ve yaş haddinden emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülerek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın onayı ile karara bağlanmıştır.

2. 30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere;

a. 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe yükseltilmiş

b. 8 general/amiralin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl süre ile uzatılmış (Görev süresi uzatılan Albaylardan 9’u bir üst rütbeye terfi etmiştir.)

c. 30 Ağustos 2017 tarihi itibariyle rütbe bekleme süresini dolduran 28 general/amiral ile 107 albay kadrosuzluk, 1 amiral ise yaş haddini doldurması nedeniyle 01 Eylül 2017 tarihinden itibaren emekliye sevk edilmiştir.

3. 30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere;

a. Kuvvet Komutanlıklarında iki yıllık görev sürelerini tamamlayan; Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki ÇOLAK, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent BOSTANOĞLU ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin ÜNAL emekliye sevk edilmiştir. Bu kapsamda;

(1) Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar GÜLER Kara Kuvvetleri Komutanlığına

 (2) Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Adnan ÖZBAL Deniz Kuvvetleri Komutanlığına

(3) Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan KÜÇÜKAKYÜZ 30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığına atandırılmışlardır.

b. Korgenerallikten Orgeneralliğe terfi ettirilen Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Atilla GÜLAN Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına atanmıştır.

4. Terfi eden, görev süresi uzatılan ve göreve devam eden General, Amiraller ve Albayların listesi EK’te yer almaktadır.

5. Bir üst rütbeye yükselen ve görev süreleri uzatılan general/amiral ve albayların, yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz.

6. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluklar dileriz.”