Askeri Personel

Sahil Güvenlik Komutanlığı 155 Subay ve Astsubay Alımında 27 Yaş Şartı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz? (Esnetilmeli midir?)

Sahil Güvenlik Komutanlığı Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilanını yayımlamıştı. Yayımlanan ilanda Sahil Güvenlik Komutanlığı kendi bünyesinde görevlendirmek üzere 155 subay ve astsubay alımının yapılacağını ifade etti. Söz konusu ilana ilişkin başvuru detaylarını ziyaretçilerimiz için aşağıda paylaştık.

Sahil Güvenlik Komutanlığı 100 sözleşmeli astsubay ve 55 sözleşmeli subay alımı yapacak. Söz konusu ilanda adaylardan birçok şart aranmaktadır. 

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY

Sözleşmeli astsubay alımına başvuru yapacak olan adaylar 2016 KPSS P93’ten en az 70 puan almış olmaları, 27 yaşını bitirmemiş olmaları ve Lisansüstü eğitimini tamamlamış adaylar için 32 yaşını bitirmemiş olma şartları aranmaktadır.

SÖZLEŞMELİ SUBAY 

Sözleşmeli subay alımı için başvuru yapacak olan adaylardan KPSS ve ALES puanı şartı aranan branşlar için 2016 KPSS P3’ten en az 70 puan almış olmak, ALES’ten en az 55 puan almış olmak, 27 yaşını bitirmemiş olmak ve Lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranmaktadır.

YAŞ ŞARTI !!!

Yukarıda da belirtildiği gibi sözleşmeli subay ve astsubay alımında 27 yaşı bitirmemiş olma şartı aranmaktadır. Her ilanda olduğu gibi bu ilanda da yaş şartı adayları kısıtlamaktadır. Sahil Güvenlik Komutanlığı 155 subay ve astsubay alımında adaylara sunulan yaş şartı hakkında ne düşünüyorsunuz. Konu ile ilgili olarak görüşlerinizi belirtmek isterseniz sayfanın alt kısmından yorum yapabilirsiniz. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı 155 Subay ve Astsubay Alım İlanı İçin TIKLAYINIZ. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Lisanslara hep aynı prosedür önlisans lise gelince mübarek doktor alcaklar sanki istemedigi sey yok..

  2. Yaş şarti devletine hizmeti vatan bircu bilen gençlerin önünü kesmektedir. Bir üniversite mezununun ortalama 25 yaşında mezun olduğu düşünüldüğünde 27 yaş sartı makul bir sınır degildir. Yaş şartı bu tip pozisyonlarda esnetilmelidir.

  3. Bence yaş şartı 32 olmalı . Bu konuda çok mağduruz . Lütfen yardımcı olun. .

  4. 27 yaş şartı çok saçma 82 doğumlular hep mağdur ediliyor.

  5. Kpss şartı saçma pöh alımında kpss kaldırdılar hepsinde kaldırmaları gerekiyor yaş en düşük 30 olabilirdi

  6. Esnemeli ikiside fiziki yeterliligi gectikten sonra 35 e kadar alinmali

  7. Lütfen esnetin 1989 olsun 1 yaşla madur olmayalım zaten hiçbir kuruma yerleşemiyoruz yardımcı olsunlar bize

  8. Yaş esnetilsin kimsenin mağdur olmayacağı bir şekilde esnetilmesi gerektiğini düşünüyorum umarım esnetilir

  9. Ben çok saçma buluyorum bir yaşla mağdur oldum bütün hayallerim yıkıldı kaç yıldır giriyorum sınavlara bu sene olur inş dedim 1989 luyum ve malesef olmuyor

  10. esnetilmeli yaş şartı ve kpss siz alım olmalı her alımda mutlaka bir engele takılıyoruz ya yaş tutmuyor ya kpss