Askeri Personel

TSK Bünyesinde JÖH Alımı Yapılacak Mı ? ( Kimler JÖH Olabilir ? )

JÖH Nedir ? 

JÖH, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışan Jandarma Özel Harekat birliğinin kısaltmasıdır. Jandarma Özel Harekat tim üyelerinin bir çoğu rütbeli olup bazıları ise erlerden oluşmaktadır. Er JÖH timlerine ise C timi ismi verilmektedir. 

JÖH’ler 5 bin kişiden yani bir Tugay’dan oluşmaktadırlar. JÖH’ler Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunda terörle mücadele kapsamında birçok başarıya imza atmışlardır. 

Kimler JÖH Olabilir ? 

JÖH olabilmek için Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde bir personel olmanız gerekmektedir. Jandarma Özel Harekat olabilmek için askerliğinizin 6 ayını tamamlamış ve gönüllü olarak JÖH’ü seçmiş olmanız gerekiyor. JÖH olarak başvurunuzun ardından gerekli şartları karşıladığınızda JÖH eğitimlerine başlarsınız ve sizde JÖH timlerinin bir üyesi haline gelirsiniz. ( Ayrıca olarak Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyaç olduğu takdirde askerliğini yapmış olarak JÖH personeli alımı yapabilmektedir. ) 

JÖH Alımı Yapılacak Mı ? 

Konu ile alakalı olarak Jandarma Genel Komutanlığından herhangi bir açıklama yapılmadı. JÖH olabilmek için şuanda sadece 6 aylık asker olup JÖH başvurusu yapmak gerekiyor. Ancak ihtiyaç olduğu takdirde Jandarma Genel Komutanlığından alımlar hakkında bir açıklama yapıldığında sizleri sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net / ANKARA

Bir Yorum

  1. 26 dan gün aldığım icin giremiyorum yaş sınırı biraz daha çıkarılırsa hic dusunmeden gireceğim

  2. Askerligimi tunceli ovacıkta yaptım sene 1999da 2001de geldim jandarma asayiş olarak yaptım tabiki joh olmak yapmak istiyorum tercübeliyim araziye alişkinim