Askeri Personel

Uzman Erbaş Kadro ve Orduevi İzni İstiyor

 Uzman Erbaş Kadro ve Orduevi İzni İstiyor

Uzman Erbaşların özlük haklarıyla ilgili sorunlar bir yana senelerdir Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olarak bir çok sosyal haktan faydalanamıyorlar. Bunların başında orduevi giriş izinleri bulunuyor. TSK ‘nın ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın subay ve astsubaylar için orduevi bulunuyor fakat uzman erbaşlar için böyle bir hak bulunmuyor. Uzman erbaşların orduevi girişleri ve kadro talepleriyse uzun zamandır yanıt bulmuyor.

EMEKLİLİK SORUNU HALLEDİLDİ

Son çıkarılan KHK ile birlikte Uzman erbaşların emeklilik problemlerinin bir nebze önüne geçilmiş oldu fakat , 52 yaşına kadar görev yapacak olan uzman erbaş karargahta mı saha da mı görev yapacak bunu zaman gösterecek . Uzman erbaşların orduevi izni ile ilgili talepleri defalarca çeşitli dernekler tarafından yetkili mercilere iletildi, bu konuda bir gelişme sağlanamadı. Sözleşmeli olarak istihdam edilen uzman erbaşların şimdiye kadar kadro almaları konusunda da bir düzenleme getirilmedi.

HER TÜRLÜ OLUMSUZLUĞA RAĞMEN GÖREVLERİNİN BAŞINDALAR

Tüm bu olumsuzlukların içerisinde uzman erbaşlar kadrolu olarak istihdam edilmek ve iş garantisini almak istiyor. En zor görevlerde kullanılan ve vatanı için canını gözünü kırpmadan veren, gazi düşen uzman erbaşların kadro almalarından daha doğal bir durum düşünülemez. Bakalım hükümet cephesinden konu ile ilgili bir çalışma gelecek mi? 

Askeri personel haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olmak için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Sadece orduevi ve kadro değil. Vatan savunmasında ordumuz içerisinde en kritik görevleri icra ettiğimiz halde beylik tabancası bile verilmemekte kendimiz alırkende bir süre beklemek gerekiyor.

  2. benim babam uzman cvs bir gunlugune ordu evinde kalmak istiyorm kalablrmiym bilgisi olan varmi