Banka Personeli Alım İlanları

Garanti Bankası Personel Alımına Kimler Başvuru Yapabilir?

Garanti Bankası çeşitli kariyer siteleri aracılığı ile bir ilanını yayımlayarak kendi bünyesinde personel alımı yapacağını duyurmuştu. Garanti Bankası bünyesinde çalışmak isteyen adaylar söz konusu ilana kimlerin başvuru yapabileceğini merak ediyorlar. Adayların sorularını kamupersoneli.net olarak yanıtlıyoruz.

ALINACAK PERSONEL

Garanti Bankası personel alım ilanında; Telefon Bankacılığı Müşteri Temsilcisi, Müşterinin Sesi Yetkilisi, Özel Bankacılık Müşteri İlişkileri Yöneticisi, Raporlama Yetkilisi, Müşteri Deneyimli Araştırmaları Yetkilisi, Kredi Riski Planlama Yetkilisi, Dijital Deneyim ve Tasarım Yetkilisi, Ürün Yönetim ve Pazarlama Yetkilisi, BT İç Kontrol Yetkilisi kadroları için personel alımı yapılacağı ifade edildi.

ALIM YAPILACAK İLLER

Söz konusu ilanda İstanbul ve Sivas illeri için personel alımı yapılacağı ifade edildi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Garanti Bankası personel alım ilanına; Çok iyi derecede MS Office programları bilmesi, Tercihen askerlik görevini tamamlamış veya en az 2 yıl tecilli, İletişim gücü yüksek, analitik düşünebilen, araştırmacı, Yoğun ve hızlı iş ortamına uyum sağlayabilen, Özel Bankacılık ürünleri hakkında bilgi ve deneyim sahibi, Başvuru yapılacak kadroya göre belirlenen özel şartları taşımak, Başvuru yapılacak kadroya göre istenen eğitim şartını taşımak şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İlana başvurular devam etmekte olup son başvuru tarihi, başvuru yapılacak kadroya göre değişmektedir. Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylar aşağıdaki linki tarayıcılarının adres çubuğuna kopyalayarak başvuru yapabilirler.

https://goo.gl/4I0dp0

Kamupersoneli.net – ANKARA