Genel

Türkiye Finans, Konut Finansmanı Sunuyor

Türkiye Finans konut almak isteyen bireysel müşterilerine satın almak istedikleri konut için uygun koşullarda konut finansman desteği sağlayarak kolaylıkla ev sahibi olmalarını sağlıyor. Bundan faydalanmak isteyen müşterilerin yalnızca Türkiye Finans kredi başvurusu için bankayla iletişime geçmesi gerekmektedir.

Satın alınacak konutun ekspertiz değerinin %80’i kadar destek alınabilmektedir. Bu finansmanda uygulanan maksimum vade 120 ay olmaktadır.

Sistem şu şekilde işlemektedir.

Öncelikle konut katılım bankacılığı prensiplerine göre Türkiye Finans kredi başvurusu yapan müşteri adına Banka tarafından satın alınıyor ve üzerine kâr payı eklenerek müşteriye istediği vade üzerinden satılıyor.

Türkiye Finans müşterilerine, uygun ödeme koşulları ve farklı ödeme çözümleri sunarak zorlanmadan ev sahibi olma imkânı sunuyor.

Konut finansmanı ödeme çözümleri şu şekildedir.

Artan taksitli finansman; zaman içerisinde gelir artışı bekleyen müşteriler için sunulan bir çözümdür, bu sistemde taksitler düşük tutarlarda başlayarak sonraki aylarda kademeli bir şekilde arttırılır.

Azalan taksitli finansman; zaman içerisinde gelir gider dengenizde oluşabilecek uyuşmazlık öngören müşteriler içindir. İlerleyen taksitlerde tutarlar kademeli olarak azaltılır.

Ara ödemeli finansman; prim ve ikramiye ile geliriniz belirli periyotlarda artış gösteren müşteriler için sunulan ödeme şeklidir. 3,6,12 ay gibi belirli periyotlarla taksitlerin ödendiği sistemdir.

Değişken ödemeli finansman; giderlerini göz önüne alarak taksit tutarlarını belirlemek isteyen müşteriler için sunulan bir çözümdür. Müşteri taksit tutarlarını değişken olarak belirlediği sistemdir.

Örnek Ödeme Planı

Satın almayı planladığı konut için Türkiye Finans’tan 150.000,00 TL finansman desteği 120 ay vade ile alınırsa aylık bankaya ödenmesi gereken tutar 2.310,99 TL olacaktır.

Alınan ek ödemelerinde gösterildiği örnek ödeme tablosu aşağıdaki gibidir.

Finansman Tutarı

Taksit Tutarı

Vade(ay)

Kar Oranı

Tahsis Ücreti

İpotek Tesis Ücreti

Ekspertiz Ücreti

Toplam Geri Ödemem Tutarı

150.000,00 TL

2.310,99 TL

120

%1.15

750,00 TL

150,00TL

525,00 TL

277.318,80 TL

 

Başvuru için gerekli belgeler şunlardır.

  • Satın almayı düşündüğünüz konutun tapusu

  • Kimlik belgesi

  • Gelir durumunu gösterir belge

  • İkametgâh belgesi veya son üç aya ait isme kayıtlı fatura ile Türkiye Finans kredi başvurusu için en yakın şubeye başvurmak gerekmektedir.