Genel

Yapı Kredi Acil Nakit İhtiyacınızı Esnek Hesap İle Karşılayacak

Yapı kredi bankasına ait bir hesabınız varsa eğer sizde hesabınıza tanımlanması için esnek hesap başvurusunda bulunabilirsiniz.

Esnek Hesap ile Neler Yapabilirsiniz

  • Esnek hesap ile hesabınızda para yokken nakit ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. ATM’lerden 7/24 para çekebilirsiniz.

  • Esnek hesabınızdan faturalarınızı ödeyebilirsiniz.

  • Esnek hesabınızdan başka hesaplarınıza EFT/havale işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Yapı kredi banka kartınız ile alışverişlerinizi gerçekleştirebilir isterseniz internet harcamalarınızda da kullanım sağlayabilirsiniz.

  • Eğer ödemeniz gereken bir kredi kartı borcunuz, kredi taksitiniz veya sigortanız varsa hesabınızda para yoksa bile esnek hesaptan gerçekleştirebilirsiniz.

Esnek Hesap Başvurusunu Nasıl Gerçekleştirebilirsiniz

  • Esnek hesap başvurularınızı size yakın bir Yapı Kredi Bankası şubelerinden

  • ATM’den

  • Yapı Kredi Telefon Bankacılığına ulaşım sağlayarak

  • İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirsiniz.

Esnek Hesap Başvurusunda İstenilen Belgeler

  • Nüfus cüzdan fotokopisi

  • Gelir belgesi

  • Elektrik, su, doğalgaz gibi adınıza kayıtlı son 3 aya ait faturalarınız veya ikametgah belgesi

Esnek Hesap Kullanımı

Esnek hesabınızı kullandığınız gün ile ödeme yaptığınız güne kadar günlük faiz işlemektedir. Her ayın son günü hesap kesim tarihiniz ve takip eden ayın 15’ine kadar da asgari tutarı olan faiz borcunu ödemeniz gerekmektedir. Ödemediğiniz takdirde gecikmeye düşerseniz. Eğer hafta sonu veya resmî tatil günlerine denk gelirse ilk iş günü ödemeniz yeterli olacaktır.

Esnek hesap kullanım bildirimleri tarafınıza posta veya e-posta ile gönderimi sağlanmaktadır. E-posta ile takibini kolaylıkla yapabilir hem doğaya katkıda bulunur hem de herhangi bir maliyet ödememiş olursunuz. Ancak posta kanalı ile talep etmeniz durumunda posta maliyeti olarak 1,60 TL tutarında hesabınıza borç yansımaktadır. Esnek hesabınızı kullanmadığınız takdirde sizin için bir borç yükümlülüğü doğurmayacaktır. Kullandığınız takdirde de günlük faiz olarak 1,84 faiz işlemektedir. Gecikmeye düşerseniz ve borç ödemesinde zorlanmanız durumunda yapı kredi esnek hesap yapılandırma işlemleri için tahsilat birimi veya yakın bir şubeye giderek bilgi alabilirsiniz.

Yapı kredi esnek hesap borç sorgulama işleminizi, esnek hesap kullanım özetinden isterseniz de mobil şube veya internet bankacılığından kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer sizde esnek hesap başvurusunda bulunmak istiyor ve acil ihtiyaçlarınızda nakit ihtiyaçlarınızı bu yolla karşılamak istiyorsanız belirtilen kanallardan başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bankaya ait bir hesabınız yok ise hesap açtırma işlemleri ve devamında esnek hesap başvurunuzu şubelerde gerçekleştirebilir ve uygun faiz oranından yararlanarak nakit ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Esnek hesap limitiniz size fazla geliyorsa, Yapı kredi esnek hesap limit düşürme işlemlerinizi de kolaylıkla şubelerden veya telefon bankacılığı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Bir Yorum

  1. yapı kredi maaş müşterisiyim esnek hesabımı yükselmek istiyorum fakat yükselmiyor hep red hep red veriyor banka