Bilim, Teknoloji

AIDS Virüsünün Tedavisi Bulunmuş Olabilir!

Dünya üzerinde insanları olumsuz ölçüde etkileyen ve yaşamlarını alt üst eden en ölümcül hastalıklardan birisi AİDS virüsü. Bu hastalık cinsel yollarla bulaşarak, kişilerin ölümüne neden oluyor. Ancak yaşanan gelişmeler sonrasında, AIDS virüsünün çaresi bulunmuş olabilir. Yurt dışında yaşanan bir gelişme de aktarıldığı üzere, AIDS nedeniyle hastaneye yatırılan ve tedavi edilmeye başlanan bir hastanın vücudunda HIV virüsüne yani AIDS virüsüne rastlanılmamış.

İngiltere’den gelen bu sevindirici haber, AIDS virüsünün artık insanların canlarına mal olmayacağını gösterir nitelikte. Sağlık çalışanları, yaptıkları çalışmalarla 50 gönüllü denek üzerinde testler uyguladılar. Yapılan testlerde 44 yaşındaki son denek üzerinde, HIV virüsüne rastlanmadığı ve tedavi sürecinin başarılı olarak kayıtlara geçtiği aktarıldı. Bu sayede, çok yakın zaman içerisinde Bilim ve Sağlık Dünyası, HIV virüsünden kurtularak, ölümcül hastalıklardan birisine daha çözüm bulmuş olabilir.

Sosyal medyada ve tıp dünyasında büyük yankı uyandıran bu habere yönelik detayları, kamuoyuna yansıtıldıkça sizlere ulaştırmaya çalışıyor olacağız. Tüm haberlerimizden ve paylaşımlarımızdan ilk siz haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | ANKARA