Bilim, Teknoloji

Dünya Tarihinde Bir İlk! İnsan Kafası Nakli Yapılacak!

Dünya tarihinde bir çok organ ve doku nakli başarıyla gerçekleştirildi. Yüz nakli dahi yapıldı ancak, henüz bir kafa nakli söz konusu değil. İspanyol Nörolog tarafından (Sergio Canavero) gerçekleştirilecek olan ve 80 beyin cerrahının da katılımının olacağı bu işlem bir gönüllü üzerinde uygulanacak.

Gönüllü bir kişi üzerinde uygulanacak olan bu proje kapsamında, eğer gerçekleştirilirebilirse; bilim ve Dünya tarihine adını altın harflerle yazıcak bir gelişmeye ev sahipliği yapılmış olacak. Bilim insanlarından bazılarının projeye gereksiz ve son derece riskli olduğu bilgisi aktarılırken, bazılarının düşüncesi de bunun bir cinayet olduğu yönünde.

Proje için gün sayılırken, milyarlarca dolar bütçenin ayrıldığı da ifade ediliyor. Eğer başarılı bir nakil söz konusu olursa, gönüllü kişinin yeni kafasına olan uyum süreci de Dünya tarihine ilginç görüntülerin yansımasına olanak tanıyacak.

Gerçekleştirilecek olan bu projede, başarı oranının 2017 yılı imkanları ve durumu içerisinde % 90 oranla başarıyla sonuçlanacağını öngörmekteler. Elbette her ne kadar % 90 ihtimal olarak ifade edilse de, koparılan kasların tekrar bağlanabilmesi ve vücudun buna uyum sağlaması oldukça zor bir süreç olarak kabul ediliyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA