Bilim, Teknoloji

Faruk Özlü: Teknolojisini Üreten En İyi 10 Ülke Arasına Gireceğiz

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’yi teknoloji üreten ilk 10 ülke arasına sokacaklarını belirterek, “Teknoloji üretecek ve ürettiğimiz teknolojiyi ticarileştireceğiz.” dedi.


Düzce Valiliğince kent merkezindeki restoranda düzenlenen iftar programında konuşan Özlü, ramazan ve orucun karınları aç yaptığını ancak gönülleri tok tuttuğunu söyledi.

Özlü, Düzce’nin bu dönem çok şanslı bir şehir olacağı kanaatini taşıdığını anlatarak, “Düzce, güzel insanlardan oluşuyor. Hepimiz bu şehrin daha çok gelişmesini, daha çok kalkınmasını ve daha çok güçlenmesini istiyoruz. Bugün Düzce’nin güçlü potansiyelini açığa çıkarma zamanıdır.” ifadelerini kullandı.

“Hiç kimse milli iradenin yerini almaya kalkmasın”

“Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın ifadesiyle laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyacağız.” diyen Özlü, şunları kaydetti:

“Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, muhtarlarımız, kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, bizler bir bütünüz. Herkes sadece kendi işini yapacak. Hiç kimse milli iradenin yerini, yani siyasetin yerini almaya, onun önüne geçmeye, onun rolünü üstlenmeye kalkmasın. Bizler bir zincirin halkalarıyız ve bu zincir ancak en zayıf halkası kadar güçlüdür. Bu nedenle birbirimize her zaman destek olacağız. Birbirimize kızmayacağız, küsmeyeceğiz. Şeyh Edebali’nin meşhur vasiyetini başkalarından önce kendimize okuyacağız.

Hepimiz önce kendimize bakacağız, önce kendimizi düzelteceğiz.”

“Teknoloji üreten ilk 10 ülke arasında olacağız”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak, Türkiye’nin tamamında bilim, sanayi ve teknolojinin gelişmesi için çalışacağını dile getiren Özlü, “Türkiye’yi teknoloji üreten ilk 10 ülke arasına sokacağız. Teknoloji üretecek ve ürettiğimiz teknolojiyi ticarileştireceğiz ancak bunu yaparken bir Düzce Milletvekili olduğumu her zaman aklımda tutacağım.” şeklinde konuştu.

Özlü, kentin sorunlarının çözümü için milletvekilleri, vali ve belediye başkanlarının katılımıyla koordinasyon kurulu oluşturduklarını ve her ay bakanlıkta toplantı gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

İftar programına Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, ilçe belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

AA
Kamupersoneli.net  | Ankara