Bilim, Teknoloji

Mobil Ticaret Zirveye Ulaştı

Teknolojinin gelişmesiyle beraber, gelişen akıllı telefonlar beraberinde birçok şeyi de değişime uğrattı. Akıllı telefonlar bu kadar yaygın olmadan önce, fatura ödemelerinden, alışverişe her türlü ihtiyacımızı karşılamak için ödeme merkezlerine, alışveriş merkezlerine gidiliyordu. Akıllı telefonların hayatımızda önemli bir yer almasıyla bazı işlerimiz kolaylaştı. Artık faturalarımızı oturduğumuz yerden ödeyebiliyor, bazı alışveriş ihtiyaçlarımızı oturduğumuz yerden karşılayabiliyoruz.

Akıllı telefonlar sayesinde internet üzerinden yapılan alışverişler de bir hayli artış gösterdi. Hem alışveriş sitelerinin pazarlama yöntemler, sunumlarının farklılığı, görsel güzellikleri hem de yorucu, kalabalık alışveriş merkezlerine gitmeden ihtiyaçların karşılanabilmesi mobil ticareti cazip kıldı.

Akıllı telefonların yanı sıra internet kullanımının yaygınlaşması da online ticaretin gelişmesine bir hayli katkı sağladı. Performans pazarlama şirketi Criteo, 2016 yılının ilk yarısına ilişkin bir rapor hazırladı. Rapora göre, mobil ticaret e-ticaretin %50’sine kadar ulaştı. Dünya genelinde mobil ticaret ise %39’u oluşturuyor.Gelişmiş ülkelerde ise bu oran bir hayli yüksek. 

Mobil alışverişlerde öncelikli ürünler moda ve spor ürünleri olarak belirlendi. Mobil sitelerden yapılan alışverişlerin sayısı da mobil uygulamalardan yapılan alışverişler nedeniyle bir hayli geriledi.

Kamupersoneli.net|Ankara