Dgs

2016 DGS Başvuru ve Sınav Tarihleri Ne Zaman?

2016 DGS Başvuru ve Sınav Tarihleri Ne Zaman?

Meslek Yüksek Okulları’nda okumakta olan öğrenciler ve açıköğretim fakültelerinin iki yıllık bölümlerinden mezun olan adayların, önlisansdan lisansa geçişlerinde girmek zorunda kaldıkları Dikey Geçiş Sınavı milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor.

Peki milyonlarca öğrenci için son derece önemli olan bu sınavın başvuru tarihleri ne zaman başlayacak, sınav ne zaman yapılacak ve sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca önlisans ve açıköğretim fakültelerinin iki yıllık bölümlerinde okumakta olan öğrencinin katılacağı Dikey Geçiş Sınavı’na başvurular 31 Mayıs 2016 tarihinde alınmaya başlanacak. Dikey Geçiş Sınavı(DGS) başvuruları ise 13 Haziran 2016 tarihinde sonlandırılacak. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme takviminde belirtilen bilgiler ışığında, belirlenen tarih ve saatlerde başvuruları alınacak sınavın uygulanış tarihi ise 31 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Önlisans öğrencilerinin okullarını dört yıllık bölümlere tamamlamalarına imkan sunan bu geçiş sınavı ile milyonlarca öğrenci; üniversiteli rakipleriyle yarışarak istedikleri bölüm ve okulların 4 yıllık eğitimlerine geçiş yapmak için ter dökecekler. DGS gerçekleştirildiğinde ise yine Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bildirilen takvim doğrultusunda sınav sonuçları 11 Ağustos 2016 tarihinde açıklanacak.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylara yönelik bir tercih ve yerleştirme takvimi de duyurularak belirtilen tarih ve şekillerde tercihler yapılması istenecek. Yapılacak tercihler sonrası; adayların üniversiteler geçiş işlemleri başlatılmış olacak. Tercihler ve yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından adaylar, almış oldukları kredileri saydırarak veya ek krediler alarak; geçiş yapmış oldukları okul ve bölümün derslerini almaya başlayacaklar.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum