Dgs

2016 DGS Başvuruları için Son Gün ( ÖSYM AİS ve Sınav Takvimi)

 DGS Başvuruları için Son Saatler
2016 DGS için başvuru işlemleri sona eriyor. YÖK tarafından verilen ek süre de bugün saat 17:00’da sona eriyor. Sınava başvuru işlemleri nerden ve nasıl yapılacak? Sınav hakkında tüm detaylar ve çok daha fazlası kamu haberleri merkezi kamupersoneli.net adresinde. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2016 DGS) için başvurular YÖK tarafından uzatılmıştı.

Başvurular Nerden Yapılacak? – DGS Sınav Ücreti Ne Kadar?

Sınav için başvurular ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. 2016 DGS için başvuru ücreti 80 TL olarak belirlenmişti. ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden DGS ödemeleri yapılabilmekle birlikte aşağıda paylaşılan kılavuz dosyasına göz atarak öğrenebilirsiniz.

DGS Sınav Ücretleri Nerden Ödenir?

ATM’lerden ve online işlem olarak diğer bankalardan DGS sınav ücreti nasıl ödenir? Sorusunun yanıtını aşağıdaki linki inceleyerek öğrenebilirsiniz.

2016 DGS Ne Zaman Yapılıyor?
 

2016 DGS ÖSYM tarafından paylaşılan sınav takvimine göre 31 Temmuz 2016 tarihinde saat 09:30’da başlayacak ve sınava giren adaylar 140 dakikalık sürede kendilerine yöneltilen soruları yanıtlayacak.