Dgs

2016 DGS Ek Yerleştirme Tercihleri Başladı

2016 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 21 Ağustos 2016’da yapıldı. Sınav tarihlerinin değiştirilmesi nedeniyle sonuçların açıklanması bir hayli gecikti. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber, adaylar tercih işlemleri için beklemeye başladı. Tercih işlemleri 30 Eylül’de başladı ve 7 Ekim’de sona erdi. 16 Ekim’de yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleşemeyen adaylar ek yerleştirmeleri beklemeye başladı.

DGS ek yerleştirme tercihleri için beklenen duyuru ÖSYM’den 3 Kasım’da geldi. Ek yerleştirme tercih işlemleri 3 Kasım- 7 Kasım 2016 tarihleri arasında ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden yapılacak. Bunun dışında yapılan tercihler kabul edilmeyecek. Ek yerleştirme tercihleri ÖSYM tarafından verilen tablolara göre yapılacak. 

ÖSYM’nin duyurusu şöyle:
” 2016-DGS Ek Yerleştirme tercih işlemleri 3 – 7 Kasım 2016 tarihleri arasında aday tarafından, bireysel olarak, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacak olup posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır.

2016-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ve diğer bilgiler, aşağıdaki bağlantılarda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Ek yerleştirme için tercih ücreti 15,00 TL’dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 3 Kasım- 8 Kasım 2016 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ek yerleştirmede en fazla 30 tercih yapılabilecek. 

Adaylara önemle duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI”

Genel Bilgiler
TABLO-1. Merkezi Ek Yerleştirme İle Dikey Geçiş Yapılacak Yükseköğretim Lisans Programları
TABLO-1’de Yer Alan Yükseköğretim Lisans Programlarının Koşul ve Açıklamaları
TABLO-2. Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları
TABLO-2. Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Doğrudan Dikey Geçiş Yapılabilecek Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Lisans Programları
TABLO-2. Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Fark Dersleri Alarak Dikey Geçiş Yapılabilecek Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Lisans Programları